Bert Schrijvers wint veertiende Humo’s Comedy Cup

Bert Schrijvers wint veertiende Humo’s Comedy Cup

In de Antwerpse Arenberg heeft Bert Schrijvers zonet Humo’s Comedy Cup 2023 gewonnen. Het humortalent gaat naar huis met tonnen lof, instant roem en een cheque van 1.500 euro.

Bert Schrijvers wint Humo's Comedy Cup © Koen Keppens, Humo
Bert Schrijvers wint Humo's Comedy Cup © Koen Keppens, Humo

Op zondagavond 26 november werd in Arenberg in Antwerpen de veertiende Humo’s Comedy Cup uitgereikt. Bert Schrijvers (33) won de finale voor Jeremy Baltii (26) en Quinten Leon (35).

"Het was een fotofinish, en uiteindelijk heeft de jury gekozen voor de meest voldragen set. De jury was onder de indruk van de podiumvastheid, de grappen en de timing van Bert Schrijvers, de bijzondere winnaar van een memorabele editie van Humo's Comedy Cup", luidde de conclusie van de jury. Voor Humo’s Comedy Cup waren meer dan honderd stand-upcomedians ingeschreven, die zich in verschillende voorrondes moesten bewijzen.

Erelijst

Humo’s Comedy Cup is dé graadmeter voor nieuw, humoristisch talent. Een podiumplaats in deze wedstrijd opende al meer dan eens de deuren naar de grote podia. Bert Schrijvers is de opvolger van Vincent Voeten. Eerdere winnaars zijn onder meer Jens Dendoncker, Amelie Albrecht, William Boeva, Bart Cannaerts, Gunter Lamoot en Lukas Lelie. De eerste editie van Humo’s Comedy Cup vond plaats in 1998.

‘De weg naar de finale’, te bekijken op Streamz

Het parcours van alle deelnemers werd vastgelegd in de 4-delige reeks 'De weg naar de finale'. De laatste aflevering met daarin een uitgebreid verslag van de finale en reacties van finalisten en jury is vanaf dinsdag 28 november te bekijken, exclusief bij Streamz.

Humo’s Comedy Cup on tour

Goed nieuws ook voor wie er niet bij kon zijn. Begin volgend jaar kan iedereen de finale herbeleven met Humo’s Comedy Cup on tour. De drie finalisten trekken, samen met MC Jens Dendoncker, op tournee langs comedyzalen in Antwerpen, Gent, Heusden-Zolder, Leuven en Roeselare. Tickets zijn vanaf morgen te koop via humo.be/comedycup


Niet voor publicatie:

Alle foto’s en videofragmenten van de rode loper, finale en prijsuitreiking kan je hier downloaden.

Voor interviewaanvragen kan je terecht bij Robin.houben@streamz.be.

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be