Winnaar News City Academy Awards krijgt eigen podcastreeks op HLN

Winnaar News City Academy Awards krijgt eigen podcastreeks op HLN

Vanaf woensdag 17 mei verschijnt er elke week een nieuwe aflevering van Wikipodcast in de app van HLN

Vorig jaar won Kevin Pierlé de allereerste News City Academy Award in de categorie audio. Vandaag verschijnt het nieuwe seizoen van zijn podcastreeks Wikipodcast op HLN. Daarin neemt hij samen met bekende Vlamingen hun persoonlijke Wikipedia-pagina onder de loep, en die blijkt verrassend vaak fout of onvolledig te zijn. 

Op 6 oktober vorig jaar ontving communicatiestudent Kevin Pierlé (21) de News City Academy Award, een bekroning voor aanstormend nieuws- en mediatalent. Kevin verraste de jury met zijn Wikipodcast, een podcastreeks over waarheid en leugens op Wikipedia over bekende Vlamingen.

Hij kreeg meteen de kans om zijn podcastproject verder te zetten samen met DPG Media, met financiële ondersteuning vanuit News City. Vanaf vandaag is het gloednieuwe seizoen van zijn podcast te beluisteren op HLN.

Factchecken met Average Rob 

“Ik hou van factchecken,” zegt Kevin Pierlé. “Net als velen gebruik ik Wikipedia regelmatig als bron, maar die informatie is vaak niet volledig of correct. Dat bracht me op het idee om samen met BV’s hun persoonlijke pagina te overlopen.” 

Average Rob is als eerste aan de beurt om de blinde vlekken op zijn Wikipedia-pagina op te helderen. Zo onthult hij de discipline waarin hij ooit Belgisch kampioen werd, een prestatie die de makers van zijn pagina over het hoofd zagen. Na hem volgen onder anderen William Boeva, Herman Brusselmans, Sven De Ridder, Erik Van Looy en Walter Daemen. 

Miljoenenpubliek voor jong talent

“Mediamakers zoals Kevin verdienen een groot publiek,” zegt Nicholas Lataire, directeur News City. “En er schuilt nog veel jong journalistiek talent in Vlaanderen. Een klein duwtje in de rug, meer hebben ze niet nodig om hun verhalen nog sterker te maken. We kijken ernaar uit om nieuw journalistiek talent te ontmoeten via de tweede editie van de News City Academy Awards.”

Mediamakers tussen 18 en 26 jaar kunnen hun beste werk - van artikels of podcasts tot video’s of social content - nog tot 30 juni insturen. De drie winnaars van de News City Academy Awards 2023 krijgen elk een beurs van 2.500 euro om een journalistiek project uit te werken samen met de journalisten van News City. 

Story image

Niet voor publicatie:

De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Een geluidsfragment kan je overnemen via deze embedcode: <iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/3MPvTAFYBEeXQ2qA95VH4J?utm_source=generator" width="100%" height="352" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

De trailer kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/376823?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

 

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be