Skip to Content
Wie wint de Kristallen Fiets 2022?

Wie wint de Kristallen Fiets 2022?

Morgen reikt HLN de Kristallen Fiets bij de mannen en vrouwen, de Kristallen Zweetdruppel en de Ploegleider van het Jaar uit.

Dinsdag 11 oktober 2022 - Een wielerjaar grand cru verdient een passende bekroning. Daarom reikt HLN morgen de 31ste Kristallen Fiets uit op een echte gala-avond, voor het eerst ook rechtstreeks te volgen bij VTM en op HLN.be.

Remco Evenepoel, Lotte Kopecky en Wout van Aert, drie favorieten voor de Kristallen Fiets.
Remco Evenepoel, Lotte Kopecky en Wout van Aert, drie favorieten voor de Kristallen Fiets.

Freek Braeckman en Lies Vandenberghe ontvangen in de feestelijke Brasserie M in Vilvoorde de hoofdrolspelers van het net afgelopen wielerjaar. Een jaar dat ons land weer helemaal op de kaart zette als topnatie in het wielrennen. Bij de mannen, waar we getuige waren van historische prestaties, maar nu ook bij de vrouwen waar we eindelijk ook onze voet kunnen zetten naast de absolute wereldtop. Met glansprestaties op alle fronten, van de grote rondes tot het WK, van de weg over de piste tot het veld en zelfs het gravel… De vele helden en heldinnen van het wielerseizoen schuiven tijdens de uitzending aan tafel bij Freek Braeckman.

Ook vroegere laureaten van de Kristallen Fiets als Peter Van Petegem en Johan Museeuw komen langs. De ex-winnaars hebben mee beslist wie er dit jaar met de Kristallen Fiets naar huis mag en komen uitleggen wat er voor hen de doorslag heeft gegeven.

Voor het eerst live meestemmen 

Ook de renners die doorgaans wat meer in de schaduw blijven, worden in het gala voor het voetlicht gehaald en krijgen het respect dat ze verdienen. De beste helper ontvangt de Kristallen Zweetdruppel. Daarvoor kunnen de kijkers dit jaar voor het eerst live meestemmen tijdens de uitzending. De stemmen van de kijkers bepalen dan op het einde van de avond wie er met de Kristallen Zweetdruppel naar huis gaat: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Pieter Serry, Nathan Van Hooydonck, Ilan Van Wilder of Louis Vervaeke.

Alec Segaert viel gisteren al in de prijzen: hij kreeg de Kristallen Fiets voor Beste Belofte uit handen van Yves Lampaert. 

Afscheid van kampioenen

Behalve een jaar van grootse prestaties, is 2022 ook het jaar van het afscheid van grote kampioenen. Ook zij worden uiteraard in de hulde betrokken. Iljo Keisse en Philippe Gilbert reden de voorbije dagen hun laatste wegwedstrijd. Ze blikken terug op hun carrière én uiteraard op het wonderjaar waarvan ze nog net deel konden uitmaken.

De uitreiking van de Kristallen Fiets van HLN, morgenavond/woensdag 12 oktober live op HLN.be en bij VTM om 21.50 uur, na Beste Kijkers


Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be