Wat is de Beste Gemeente van Vlaanderen?

Wat is de Beste Gemeente van Vlaanderen?

HLN en VTM NIEUWS starten grootste gemeentebevraging ooit

Vanaf vandaag gaan HLN en VTM NIEUWS samen met hun lezers, kijkers en luisteraars op zoek naar de Beste Gemeente van Vlaanderen. Iedereen kan voor zijn of haar woonplaats de Gemeentetest doen. Op basis daarvan worden per gemeente de troeven en uitdagingen blootgelegd. Vanaf 13 november onthullen HLN en VTM NIEUWS de resultaten en wordt de Beste Gemeente van Vlaanderen bekendgemaakt. 

Story image

Hoe goed scoort jouw gemeente als het gaat over veiligheid of mobiliteit en waarin moet jouw gemeente meer investeren? Van dinsdag 10 tot vrijdag 27 oktober geven HLN en VTM NIEUWS hun kijkers, luisteraars en lezers de kans om hun eigen gemeente te beoordelen via de Gemeentetest. Met die gegevens gaan de journalisten samen met onderzoeksbureau  iVOX aan de slag.

“Meestal horen we politici over de plannen en ambities voor hun gemeente. Nu is het aan de inwoners zelf, want niemand is beter geplaatst om de troeven en uitdagingen van een gemeente in te schatten dan zij. Daarom lanceren we de grootste gemeentebevraging ooit. Met de Beste Gemeente van Vlaanderen zetten we niet enkel de strafste gemeenten in de kijker, maar geven we de inwoners de kans om hun stem te laten horen over het heden en de toekomst van hun woonplaats”, zegt Nicholas Lataire, directeur News City.

Doe de Gemeentetest

Via de Gemeentetest kunnen deelnemers op een laagdrempelige manier hun gemeente beoordelen. Ze geven scores op de 10 belangrijke thema’s die een impact hebben op de leefbaarheid in een gemeente. Na die beoordeling kiezen inwoners ook de 3 thema’s waar hun gemeente in de toekomst meer op moet inzetten. De Gemeentetest berekent daarna jouw score voor jouw gemeente.

Het rapport van jouw gemeente

Van 13 tot 18 november maken HLN en VTM NIEUWS de resultaten bekend. Elke gemeente krijgt een eigen rapport, waarbij je ook te weten hoe jouw gemeente het doet ten opzichte van de gemiddelde Vlaamse gemeente. Als kers op de taart onthullen HLN en VTM NIEUWS ook de Beste Gemeente van Vlaanderen.


Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]