Skip to Content

VTM GO brengt exclusieve internationale series naar Vlaanderen met 'Walter Presents'

VTM GO, het gratis online VOD-platform dat MEDIALAAN - de Persgroep Publishing vandaag lanceert in een bètaversie, brengt ‘Walter Presents’ naar Vlaanderen. Walter Presents is genoemd naar zijn bedenker Walter Iuzzolino. Walter is een gepassioneerde Italiaanse dramafan die wereldwijd op zoek gaat naar de beste fictiereeksen. De topseries van Walter Presents zullen in Vlaanderen dus enkel te zien zijn op VTM GO. Series die in het VTM GO-pakket zullen zitten zijn onder andere de Emmy-genomineerde actiethriller Fugitives uit Chili (Profugos), de Spaanse dramareeks Locked Up (Vis a Vis) en het Poolse politieke HBO-thrillerdrama The Border (Wataha).

Walter Iuzzolino, medeoprichter Walter Presents: “Belgische fictie heeft een reputatie van wereldklasse. Ik ben er dus zeker van dat het Vlaamse publiek honger heeft naar fictie van hoge kwaliteit. Dankzij de samenwerking met VTM GO kan ik gerenommeerde internationale hitreeksen en meeslepende thrillers van over de hele wereld presenteren aan Vlaanderen.”

In Walter Presents bundelt Walter de beste niet-Engelstalige internationale series en zorgt hij bij elke reeks voor een persoonlijke introductie. Naast Fugitives, Locked Up en The Border zitten ook de IJslandse crime thriller Cover Story (Pressa), het Deense drama Veni Vidi Vici, het Noorse drama The River (Elven) en het Franse misdaaddrama Vanished By The Lake (Le Mystere du Lac) al zeker in het VTM GO-pakket. Walter Presents is in 2016 gestart bij Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk. Daarna zijn de Verenigde Staten, Australië en Italië al snel gevolgd. Door VTM GO is nu ook Vlaanderen aan de beurt.

Ricus Jansegers, directeur televisie MEDIALAAN - de Persgroep Publishing: “Walter Presents is een kwaliteitslabel voor internationale fictie van topkwaliteitWalter bekijkt dramaseries in alle talen en selecteert alleen de allerbeste voor Walter Presents. We weten dat onze kijkers fan zijn van straffe fictie, dus met Walter Presents breiden we dat aanbod alleen maar verder uit.”

Iedereen kan vanaf nu de bètaversie ontdekken op vtmgo.be en 10.000 huidige VTM-app-gebruikers worden uitgenodigd om de nieuwe VTM GO-app te testen.

Niet voor publicatie:
Meer informatie en interviewaanvragen voor Walter Iuzzolino: AnjaPeleman, anja.peleman@medialaan.be, +32 (0) 476 03 15 98
​Fotomateriaal vind je op persweb.be

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be