Skip to Content
True Crime podcast-reeks ‘De Kroongetuigen’ krijgt tweede seizoen

True Crime podcast-reeks ‘De Kroongetuigen’ krijgt tweede seizoen

Vanaf woensdag 1 juni, wekelijks een nieuwe aflevering in de HLN-app en op de bekende podcastkanalen

Amper vier maanden na de release van de podcastreeks ‘De Kroongetuigen’ lanceert HLN een vervolgreeks. Vanaf 1 juni zal je 7 weken lang elke woensdag een nieuw waargebeurd misdaadverhaal kunnen beluisteren op HLN.be, in de HLN-app of via je favoriete podcastapp. Moordzaken die in het collectief geheugen staan gegrift zoals ‘De Lottomoord’, ‘Het Monster van het Waasland’ en ‘De Slachter van Menen’ komen daarin aan bod.

Story image
Geert Dewaele, Hoofd News City Creative: “De Vlaming is blijkbaar gebeten door true crime-verhalen. Dat bewijst het eerste seizoen van de podcastreeks ‘De Kroongetuigen’. Zeven bloedstollende misdaadverhalen waren goed voor meer dan 500.000 downloads. We hebben dan ook niet getwijfeld over een tweede seizoen. Er zijn nog heel wat moordzaken die Vlaanderen niet mogen vergeten en die we in podcastvorm kunnen uitbrengen.”

Primeur in Vlaanderen

Het is de eerste keer dat een tv-reeks wordt omgezet naar een podcast, want ‘De Kroongetuigen’ is gebaseerd op het gelijknamige tv-programma dat op VTM werd uitgezonden tussen 2014 en 2017. Elke aflevering vertelt het waargebeurde verhaal van een spraakmakend moorddossier uit de Vlaamse geschiedenis. De kroongetuigen zoals de nabestaanden, de speurders en de onderzoeksrechters krijgen daarin een centrale rol. Je hoort hun getuigenissen, afgewisseld met reconstructies door acteurs.    

Niels De Vos, podcastproducer bij DPG Media: “Bij podcasts staat één zintuig op scherp: je gehoor. Dat zorgt ervoor dat alles nog intenser en beklijvender is. Je wordt als het ware meegezogen in het verhaal. Je kan de verhalen ook beluisteren wanneer en waar je maar wil. Dat is een troef die duidelijk ook bij ‘De Kroongetuigen’ werkt.”

De nieuwe reeks start op woensdag 1 juni en brengt 7 waargebeurde misdaadverhalen. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten en kan je beluisteren in de HLN-app en op de bekende podcastkanalen. 

Woensdag 1 juni - aflevering 1: De Moorden van Moorsel 

In de herfst van 1996 werden in Moorsel drie mensen van hetzelfde gezin vermoord. De Kroongetuigen spreken de nabestaanden van de slachtoffers en de speurders die het onderzoek voerden In de podcast hoor je een realistische reconstructie van de feiten en van de letterlijke verhoren van de daders.

Beluister de podcast: hln.be/podcasts 


Niet voor publicatie:
​​

​De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De eerste aflevering van seizoen 2 van De Kroongetuigen is over te nemen via deze embedcode:
<iframe src="https://omny.fm/shows/de-kroongetuigen/de-kroongetuigen-de-moorden-van-moorsel/embed?size=square" allow="autoplay; clipboard-write" width="400" height="400" frameborder="0" title="De Kroongetuigen: De moorden van Moorsel"></iframe>

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be