Skip to Content
Telefacts Special bij Q2: Kimback

Telefacts Special bij Q2: Kimback

Woensdag 18 september om 21.10 bij Q2

Kim Clijsters domineerde vorige week donderdag het nieuws met het opvallende bericht dat ze in 2020 haar comeback maakt in de tenniswereld. Kan ze slagen in haar opzet om opnieuw tot de top van de tenniswereld te behoren? En wat zit er écht achter haar tweede comeback? Telefacts brengt morgen, woensdag 18 september, een special waarin verschillende mensen aan het woord komen die Clijsters tijdens haar vorige carrière van dichtbij hebben gevolgd. De Telefacts-special 'Kimback' zal uitgezonden worden om 21.10 bij Q2, na de Champions League-match van Club Brugge.

Telefacts kon onder meer spreken met Jim Curley, ex-toernooi directeur van de US Open. Hij is intussen met pensioen, maar kende Kim goed in haar topperiode. “Het zal een zware uitdaging zijn, maar ik denk dat het haar kan lukken om terug op topniveau te spelen. Ik denk niet dat ze het voor het geld doet. De voornaamste reden voor haar comeback is haar competitiviteit. Ze heeft nog steeds die drive, die haar destijds zo goed maakte.”

Telefacts legde de ambities van de tennisster ook voor aan enkele experts, onder wie sportfysioloog Peter Hespel. Hij spreekt over de fysieke voordelen en beperkingen van Clijsters’ comeback: “Tennis is een sport met veel blessures aan knieën, enkels en schouders. Als je een tijdje uit de competitie bent, dan kunnen die chronische letsels herstellen. Anderzijds: als je 7 jaar jezelf niet hebt verzorgd op conditioneel en musculair vlak, dan wordt het heel moeilijk om dat in te halen.”

Telefacts Special: Kimback is er om 21.10 na de Champions League-wedstrijd Club Brugge – Galatasaray bij Q2.

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]