Skip to Content
Qmusic blijft radio maken voor 1,5 miljoen luisteraars

Qmusic blijft radio maken voor 1,5 miljoen luisteraars

Radiozender Qmusic verwerft een nieuwe FM-licentie en mag radio blijven maken voor haar 1,5 miljoen luisteraars. Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag, woensdag 9 februari, bekendgemaakt. Vorig jaar organiseerde Vlaams minister Benjamin Dalle naar aanleiding van Europese reglementering  een zogenaamde ‘beauty contest’. Iedere geïnteresseerde partij die een FM-licentie wou voor de komende 5 jaar, kon een inhoudelijk voorstel tot erkenning indienen met daarin de plannen voor de komende jaren. De ontvankelijk bevonden dossiers werden vervolgens onderworpen aan een inhoudelijk en kwalitatief onderzoek door een jury. Qmusic stelde zich kandidaat en is bijzonder tevreden met deze nieuwe FM-licentie. 

Vincent Fierens, Qmusic-dj: “We zijn enorm blij dat we dag in dag uit radio mogen blijven maken voor de leukste luisteraars van Vlaanderen. Qmusic leeft als merk en dat zien we zowel on air, online als op onze evenementen. We hebben Vlaanderen de afgelopen jaren overspoeld met vele toffe acties zoals het Q-Beach House, De Foute Party, onze Qube-optredens en ga zo maar door. En dat gaan we blijven doen, nog intenser dan ooit tevoren!” 
Michael Dujardin, channel manager Qmusic: “Dat een onafhankelijke jury aan de basis ligt van deze beslissing is een mooie waardering van het werk dat we de afgelopen 20 jaar geleverd hebben, maar vooral ook een bekroning van het toekomstplan dat we hebben uitgewerkt. Hierin staat de verdere digitalisering van radio centraal. Met nieuwe zenders en streams, via DAB+ en online, gaan we ons aanbod immers verder verbreden. Met podcasts en audio on demand breiden we onze content stevig uit. En door innovatie en creatie samen te brengen zullen we radio in Vlaanderen nog sneller de digitale toekomst kunnen inloodsen, maar daarvoor hebben we de megafoon die FM vandaag nog altijd is broodnodig. Als tweede grootste radiostation van Vlaanderen gaan we al onze luisteraars de volgende jaren kunnen blijven omarmen, zowel op FM als digitaal, en daar hebben we héél veel goesting in!”
Dirk Lodewyckx, algemeen directeur Radio, TV en Streaming: "Dat Qmusic een FM-licentie krijgt voor de komende 5 jaar is geweldig nieuws. Niet alleen voor alle betrokken collega's maar ook en vooral voor onze 1,5 miljoen luisteraars. De voorbije jaren hebben we al heel veel geïnvesteerd in de digitalisering van het medium radio. De toekomst van radio is sowieso digitaal, maar iedereen begrijpt hoe belangrijk een FM-frequentie is om die digitale omslag succesvol te kunnen maken. Ik ben bijzonder trots op alle Q-medewerkers die Vlaanderen dagelijks weten te verbinden, ontroeren en verrassen. Deze licentie is dan ook een mooie erkenning voor hun fantastische drive en talent.”
Tine Danschutter Hoofd perscommunicatie & woordvoerder Radio, TV en Streaming, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be