Skip to Content
Persuitnodiging: verbreekt VeloVeilig Vlaanderen op vrijdag 13 mei het wereldrecord fietsbelrinkelen?

Persuitnodiging: verbreekt VeloVeilig Vlaanderen op vrijdag 13 mei het wereldrecord fietsbelrinkelen?

Antwerpen, donderdag 12 mei 2022 - Op vrijdag 13 mei doet VeloVeilig Vlaanderen een gooi naar het wereldrecord fietsbelrinkelen. Met de actie wil HLN, met de steun van P&V Verzekeringen, nog meer aandacht vestigen op de fietsveiligheid in Vlaanderen. De recordpoging vindt plaats tussen 16.00u en 16.30u op de Grote Markt in Sint-Niklaas.

Story image

Sinds maandag 9 mei fietst sportanker Stijn Vlaeminck door heel Vlaanderen, op zoek naar gevaarlijke en veilige fietspunten en vooral verhalen van fietsers. Op vrijdag 13 mei sluit de VeloVeilig-kopman zijn vijfdaagse tournee af met een recordpoging fietsbelrinkelen in Sint-Niklaas. Om het vorige record uit 2018 in Etten-Leur te verbreken, zijn er meer dan 3.148 fietsers nodig die tegelijk met hun fietsbel rinkelen.

We nodigen journalisten uit om de recordpoging live bij te wonen 

We verwachten om 16.00u een massa deelnemers van alle leeftijden met een hart voor (veilig) fietsen. Om exact 16.15u, na de schooluren, zullen zij samen voor een groot fietsbelconcert zorgen op de Grote Markt in Sint-Niklaas.

Het wordt een feestelijk mini-evenement met een dj en gratis fietsbellen voor elke deelnemer. Stijn Vlaeminck, die het fietsbelconcert aanstuurt, is beschikbaar voor interviews. 

Heb je interesse om erbij te zijn? Verwittig ons via charlotte.sterkens@dpgmedia.be of julien.hayen@pvgroup.be.

Over VeloVeilig Vlaanderen

VeloVeilig Vlaanderen wil Vlaanderen veiliger maken voor fietsers door hen een stem te geven in het grootste fietsonderzoek van Vlaanderen. Fietsers kunnen van 9 tot 15 mei gevaarlijke fietspunten melden via de HLN-app. Zo worden andere fietsers gewaarschuwd, en laten deelnemers de lokale en Vlaamse overheid weten waar er nog werk is.

Stijn Vlaeminck: “We zijn nu al overdonderd door de vele verhalen. Elk uur zien we bovendien honderden nieuwe meldingen van gevaarlijke fietspunten in de HLN-app binnenstromen; een duidelijk teken dat de Vlaming de fietsveiligheid dringend wil opkrikken. Er zijn al meer dan 25.000 meldingen binnengekomen voor 14.000 gevaarlijke fietspunten waar nog werk aan is. Deze gezamenlijke inspanning brengt ons een stap dichter bij een VeloVeilig Vlaanderen.”

VeloVeilig Vlaanderen krijgt voluit de steun van de P&V Verzekeringsgroep. 

Stijn Vlaeminck op pad voor VeloVeilig Vlaanderen
Stijn Vlaeminck op pad voor VeloVeilig Vlaanderen

Niet voor publicatie

Contacteer ons voor meer info of een interview ter plaatse:

  • P&V Groep: Julien Hayen - 0499/965698 - julien.hayen@pvgroup.be
  • DPG Media: Charlotte Sterkens - 0499/331073 - charlotte.sterkens@dpgmedia.be

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be