Skip to Content
Op zoek naar de waarheid achter ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’

Op zoek naar de waarheid achter ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’

HLN Original-videoreeks geeft inkijk in het leven van Piet Van Haut

In de nieuwe HLN Original-reeks ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’ gaat schrijver Maarten Inghels op zoek naar de waarheid achter Piet Van Haut (53). De man die zich “honderd miljard keer” straffer noemt dan de Tinder Swindler is al tien jaar op vrije voeten, maar lijkt nooit gestopt te zijn met mensen op te lichten. Van Haut logeert in de duurste hotels, reist met privéjets en strooit letterlijk met geld. Maar dan vooral met geld van een ander.

Maarten Inghels volgde Piet Van Haut jarenlang op de voet bij het schrijven van zijn misdaadroman ‘Het mirakel van België’. En bij al hun ontmoetingen zette Inghels de camera aan. Die beelden bieden  nu een ontluisterende inkijk in de praktijk van de meesteroplichter die al sinds de jaren ’80 Vlaanderen en Nederland in de luren legt. 

Maarten Inghels: “Wie mijn roman heeft gelezen weet dat ik een aantal spannende jaren achter de rug heb. Mijn boek brengt de ongelooflijke geschiedenis van Piet Van Haut, maar belicht ook mijn turbulente relatie met de leugenbaron en het constante spel tussen feit en fictie. De docureeks ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’ heeft een groot behind the scenes-gevoel en biedt het voordeel dat beelden niet liegen. Tot mijn verbazing was Piet Van Haut zo trots om mij getuige te laten zijn van vele nieuwe misdrijven.”

Zes afleveringen lang word je meegenomen in het leven van de onnavolgbare oplichter, komen slachtoffers aan het woord en wordt onderzocht waarom Van Haut kan blijven doen wat hij doet. Bekijk ‘De Grootste Meesteroplichter ter Wereld’ exclusief via HLN vanaf donderdag 10 november, daarna volgt elke volgende vrijdag een nieuwe aflevering.


Niet voor publicatie: 

De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De trailer kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/339082?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be