Skip to Content
Onder de vleugels van Paul D’Hoore strijden twee opkomende beleggers tegen elkaar in ‘De Beurs van Charlotte & Cédric’

Onder de vleugels van Paul D’Hoore strijden twee opkomende beleggers tegen elkaar in ‘De Beurs van Charlotte & Cédric’

Nieuwe reeks en podcast op HLN Geld

Antwerpen, 30 mei 2022 - HLN start vandaag met de nieuwe reeks ‘De Beurs van Charlotte & Cédric’. Hierin strijden twee jonge beleggers tegen elkaar onder begeleiding van financieel expert Paul D’Hoore. Cédric Proost (22) en Charlotte Van Brabander (32) starten met 10.000 euro en hanteren hun eigen strategie om de meest succesvolle beleggingsportefeuille samen te stellen.

Story image

Beleggen is bij jongeren populairder dan ooit, zo stelt financiële autoriteit FSMA vast. Bijna 27.500 twintigers zijn nu actief op de aandelenbeurs, dat is drie keer zoveel als in 2019. Dat merkt ook de redactie van HLN, lezers zijn op zoek naar nieuws over geld, cryptomunten en beleggen. Cédric Proost en Charlotte Van Brabander zijn twee opkomende jonge beleggers die elk al een boek uitbrachten over hun beleggingsavonturen. 

De twee jonge beleggers delen de missie om de drempel naar de beurs te verlagen voor iedereen, en vooral voor leeftijdsgenoten. Hun strategie daarentegen is verschillend: waar Charlotte gelooft in de sterkte van crypto en ETF’s, verkiest Cédric bedrijven van eigen bodem en goud.

Charlottes boek ‘FIRE - Hoe op jonge leeftijd stoppen met werken’ maakt haar ambitie meteen duidelijk: over tien jaar wil ze genoeg geld bij elkaar belegd hebben zodat ze niet meer hoeft te werken. Verder heeft ze de droom om de ‘nieuwe’ Paul D’Hoore te worden. Tot slot helpt ze met haar platform 'Slim Sparen' Vlamingen op weg naar financiële vrijheid. "Ik wil mensen inspireren om slimmer met hun geld om te gaan. Daarom nemen we hen stap voor stap mee in de weg naar de beurs en maken we hopelijk heel Vlaanderen meer beleggingsgezind", aldus Charlotte.

Cédric is student Handelsingenieur aan Universiteit Antwerpen en is nu al een publieke figuur die advies geeft over investeren. Zijn boek ‘Je bent jong en je wilt... beleggen’ werd goed ontvangen en daarin deelt hij tips & tricks over starten met beleggen. "Beleggen is niet zo moeilijk", stelt Cédric. "Met deze reeks willen we duidelijk maken dat iedereen kan starten met investeren. Ons doel is om de beurs zo toegankelijk mogelijk te maken."

Paul D’Hoore is financieel specialist bij HLN en VTM NIEUWS, heeft 40 jaar beleggingservaring en is auteur van zes boeken over geld en beleggen en van de wekelijkse beursbrief Beurssucces. Hij treedt op als beurspartner van onze jonge beleggers.

Paul D'Hoore: "Het is verheugend dat zo veel jonge mensen de voorbije twee jaar de beurs hebben ontdekt. Zij hebben een mooi rendement behaald. Maar ze hebben alleen nog maar goede tijden gekend. De komende maanden zal blijken of ze uit het goede hout gesneden zijn en ook beurssucces boeken in minder makkelijke tijden."

De race tussen de twee jonge beleggers is te volgen via HLN Geld. Wekelijks verschijnt er een blogpost over de stand van de beleggingsportefeuilles. Daarnaast verschijnt er iedere donderdag een podcastaflevering waarin Charlotte en Cédric de luisteraar stap voor stap uitleggen hoe je kan starten met beleggen. De podcast  wordt gehost door Qmusic-dj Maarten Vancoillie. 

Bekijk de trailer van De Beurs van Charlotte en Cédric:


Niet voor publicatie:

De foto uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/306483?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]