Skip to Content

Onbeperkt mobiel dataverbruik en bellen voor iedereen

Mobile Vikings profileert zich weer als challenger en pakt de prijs van onbeperkte abonnementen aan

Onbeperkte mobiele data en onbeperkt bellen en sms’en voor 29 euro per maand. Met het Unlimited DA DA TA-abonnement maakt Mobile Vikings het onbeperkt gebruik van de smartphone vanaf vandaag meteen een kwart goedkoper. “De consument in België betaalt te veel voor telecom. Wij willen met ons nieuwe aanbod de markt in België weer opengooien. Veel ‘DA DA TA’ voor weinig geld. Daar staan we voor bij Mobile Vikings”, zegt Bart De Groote, CEO van Mobile Vikings.

Opmerkelijk is dat, in tegenstelling tot de traditionele providers, Mobile Vikings bestaande klanten niet op duurdere tariefplannen laat zitten. Vikings die op een hoger tariefplan zitten, zullen automatisch worden overgezet naar het nieuwe, onbeperkte abonnement. Ze hoeven daarvoor niets te doen.

Mobile Vikings voortrekkers in betaalbaarder maken mobiele telefonie

Nog maar enkele dagen geleden luidde Test Aankoop de noodklok rond hoge abonnementstarieven, monopoliesituaties, eenzijdige prijsverhogingen omwille van inflatie en belangenconflicten in de Belgische telecomsector, en stelde meer concurrentie voor als oplossing.

Ook regulator BIPT meldde al dat België - ondanks een dalende prijs voor data de voorbije jaren - achterop hinkt op het vlak van aantrekkelijke tarieven voor hoge datavolumes. Het mag dan ook niet verbazen dat de prijs per gigabyte (prijs/GB) in België een van de hoogste is in de Europese Unie. De snelgroeiende vraag naar data wordt al jaren artificieel afgeremd door de hoge abonnementstarieven in de Belgische markt. Die liggen een stuk boven het Europees gemiddelde. In Nederland, bijvoorbeeld, zakten de prijzen voor mobiele telefoondiensten op vier jaar tijd met bijna de helft, in België amper met 16 procent. Als prijsvechter en vierde speler in de telecomsector wil Mobile Vikings het tij keren en de voortrekker zijn in betaalbaarder maken van mobiele telefoondiensten.

Story image
Story image

Mobiele data is in ons bestaan zo essentieel en onmisbaar geworden, dat wij het moeten democratiseren”, zegt De Groote. “We streamen muziek en podcasts, we kijken films en series op de trein en gebruiken onze smartphone als hotspot om ook met de laptop overal verbonden te zijn. Al sinds de start van Mobile Vikings in 2009 staan we bekend als de voorvechters van democratische prijzen voor mobiele data. Toen was dat met 1 GB voor 15 euro voor herlaadkaarten, intussen heb je voor datzelfde bedrag al 5 GB. De honger naar data is intussen zo groot, en dankzij de smartphone is data voor quasi iedere Belg zo onmisbaar, dat we nu ook de onbeperkte abonnementen democratisch maken. Mobiel surfen en bellen en sms’en zonder limiet voor 29 euro, dat is in één klap een kwart beter dan het laagste vergelijkbaar alternatief.

Niet voor publicatie: Meer informatie: Sara Vercauteren, sara.vercauteren@dpgmedia.be Fotomateriaal vind je op persweb.be

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be