Nieuwe podcast gaat op zoek naar de waarheid achter de fiets van Cancellara

Nieuwe podcast gaat op zoek naar de waarheid achter de fiets van Cancellara

Beluister ‘De Fiets van Cancellara’ vanaf woensdag 22 maart in de app van HLN

HLN lanceert een podcastreeks over een van de meest spraakmakende verhalen uit de wielerwereld: dat rond ’De Fiets van Cancellara’. Wat is er echt gebeurd in de befaamde Ronde Van Vlaanderen in 2010? Waar is de fiets waarmee de Zwitser Fabian Cancellara Tom Boonen vernederde op de Muur? En zat er in die fiets een motortje?

Story image

4 april 2010 is een datum die in het geheugen van menig wielerliefhebber gegrift staat. Die dag wint de Zwitser Fabian Cancellara met zoveel gemak de Ronde van Vlaanderen voor Flandrien Tom Boonen dat er geruchten ontstaan. Geruchten die tot op de dag van vandaag nog altijd leven in de wielerwereld. 

In de gloednieuwe HLN-podcastreeks ‘De Fiets van Cancellara’ proberen podcastmakers Achille Van Ingelgem en Lisa Van Melkebeke in 6 afleveringen een van de grootste mythes uit de wielergeschiedenis te ontrafelen. Met de hulp van betrokkenen en archiefmateriaal wordt de rit gereconstrueerd, gevolgd door de geruchten en speculaties die enkele dagen na de Ronde opdoken op het internet. Is het mogelijk dat Cancellara de Ronde van Vlaanderen won met een motortje in zijn fiets? Op welke manier beïnvloedde dit de wielerwereld, en het leven van Cancellara zelf? Waar ligt de grens tussen leugen en waarheid? 

Bekijk de trailer van ‘De Fiets van Cancellara’:

Vanaf woensdag 22 maart is de eerste aflevering van de podcast ‘De Fiets van Cancellara’ te beluisteren in de app van HLN. Zes weken lang kan je elke woensdag een nieuwe aflevering beluisteren.


Niet voor publicatie:

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De trailer kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://video.persgroep.be/7daa9689-a712-497d-bc04-cbd3d98ec4af-version-1679336581383/7daa9689-a712-497d-bc04-cbd3d98ec4af-1280-2200.mp4' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be