Skip to Content

News City van DPG Media krijgt vorm

Nicholas Lataire wordt adjunct-directeur News City, Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur VTM NIEUWS

News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en magazines, krijgt vorm. Drie maanden voor de verhuis naar hun nieuwe gebouw in Antwerpen wordt duidelijk hoe News City zal aangestuurd worden. Paul Daenen, directeur News City, zal samen met managing editor Kurt Minnen en de nieuwe adjunct-directeur Nicholas Lataire News City gaan leiden. Samen met het hoofdredactieteam zullen zij de grootste nieuwsredactie van Vlaanderen vorm geven.

Klaus Van Isacker, huidig hoofdredacteur magazines binnen News City, schuift door naar VTM NIEUWS waar hij Nicholas Lataire en An Goovaerts als hoofdredacteur opvolgt. Samen met Dimitri Antonissen (HLN digitaal), Frank Depoorter (Het Laatste Nieuws), An Meskens (magazines/showbizz), Frederik De Swaef (regio) en Geert Dewaele (video) vormt hij het hoofdredactieteam van News City. An Goovaerts wordt ‘Head of Projects’ binnen DPG Media. De nieuwe leiding zal vanaf de zomer aan de slag gaan.

Paul Daenendirecteur News City“Antwerpen staat symbool voor een gloednieuw verhaal. Met News City hebben we de manier waarop nieuws zo snel en zo goed mogelijk tot bij de consument wordt gebracht, heruitgevonden. De voorbije maanden hebben we meer dan eens bewezen tot wat al dat talent binnen News City in staat is. Als al de redacties straks gaan samenzitten, schakelt de nieuwsmachine nog enkele versnellingen hoger.”

Nicholas Lataire neemt mee de leiding van News City, Klaus Van Isacker van VTM NIEUWS

Nicholas Lataire bouwde als hoofdredacteur 10 jaar lang aan VTM NIEUWS en wordt nu adjunct-directeur News City. Hij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke samenwerking tussen de verschillende merken. Dagelijks zal hij met de hoofdredacteurs inhoudelijke keuzes maken en ervoor zorgen dat deze optimaal worden uitgespeeld op de verschillende platformen. Ook langetermijnprojecten zullen door Lataire aangestuurd en uitgebouwd worden.

Lataire“Dit is een unieke kans om met het vele talent dat we in huis hebben onderscheidende journalistiek te brengen in tekst, video en audio. Bij VTM NIEUWS kon ik al met een talentvolle ploeg het verschil maken in Vlaanderen met een kwaliteitsvol en wervend nieuws. Ik heb er veel zin in om dat nu samen met àlle collega’s van News City te doen.”

Klaus Van Isacker verlaat de magazines na 2 jaar en volgt Nicholas Lataire en An Goovaerts als hoofdredacteur van VTM NIEUWS op. Hij keert terug naar bekend terrein want was in de periode 1995 - 2005 al hoofdredacteur en directeur Informatie bij VTM NIEUWS.

Van Isacker“VTM Nieuws is in bloedvorm, dat heeft de redactie onder leiding van An en Nicholas onder meer bewezen op verkiezingszondag. Dit topteam mogen leiden, is niets minder dan een eer.”

Crossmediale projecten in handen van An Goovaerts

Story image

An Goovaerts, die samen met Nicholas Lataire VTM NIEUWS aanstuurde, zal de leiding krijgen over een team dat overkoepelende projecten binnen DPG Media in goede banen moet leiden. Ze deed dit al met verve als hoofd van een projectteam dat ontstond bij de fusie tussen de Persgroep Publishing en MEDIALAAN en zal dit nu verder ontwikkelen.

Kris VervaetCEO DPG Media“We hebben gemerkt dat we met DPG Media grote successen boeken als we met de verschillende teams crossmediaal kunnen samenwerken. An is een verbindende figuur die ervoor kan zorgen dat zulke projecten kunnen slagen. Ik heb haar dan ook gevraagd om Head of Projects te worden en ben heel blij dat ze deze nieuwe uitdaging aanvaard heeft.”

An GoovaertsHead of Projects DPG Media“Mijn verhaal bij VTM NIEUWS was zeker nog niet verteld maar het aanbod van Kris kon ik niet weigeren. Door mijn werk binnen het projectteam tijdens de fusie, heb ik gemerkt hoeveel opportuniteiten er zijn om binnen DPG Media samen te werken en zo impact te genereren. Als radio, tv en News City inhoudelijk de handen in elkaar slaan, kunnen we iets in beweging brengen. Denk maar aan wat Make Belgium Great Again dankzij een slimme samenwerking tussen VTM, Qmusic en HLN teweegbracht voor orgaandonaties in Vlaanderen.”

Niet voor publicatie:
Meer informatie: Sara Vercauteren, sara.vercauteren@dpgmedia.be

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be