Skip to Content

Mobile Vikings lanceert uniek tariefplan met enkel mobiele data

8 GB data aan 15 euro

Mobile Vikings lanceert vandaag een Only Data-tariefplan van 8 GB voor € 15. Met de introductie van deze nieuwe herlaadkaart wakkert de operator de prijzenslag rond mobiele data voor de Belgische datagebruiker nog verder aan. Het aanbod is gericht op die gebruikers die alleen nog bellen en sms’en via apps als Whatsapp en Messenger. En dat zijn er, vooral bij jongeren, alsmaar meer.

Story image
“Het nieuwe Only Data-aanbod is op twee vlakken uniek in België”, aldus Bart De Groote, CEO van Mobile Vikings, “Het is het goedkoopste data only-tariefplan in de markt. Onze prijs ligt tot 2,5 keer lager dan in andere data only-tariefplannen. Bovendien is, in tegenstelling tot andere data only-kaarten in de markt, de kaart van Mobile Vikings ook bruikbaar in smartphone met behoud van je telefoonnummer.”

Opvallend in het nieuwe Only Data-tariefplan is dat er geen belminuten of sms’en inbegrepen zijn. Gebruikers van het nieuwe tariefplan kunnen wel nog (kosteloos) oproepen en sms’en ontvangen van alle nummers van en in België, en zelf gratis nummers en noodnummers bellen. Daarnaast is het tariefplan beschikbaar voor alle toestellen die een simkaart ondersteunen, dus naast de smartphone ook voor bijvoorbeeld tablets of laptops.

Met het Only Data-tariefplan laat Mobile Vikings zijn concurrenten opnieuw ver achter zich. Gebruikers betalen nog geen € 2 per GB, terwijl een soortgelijk aanbod bij abonnementen van de concurrenten € 5 per GB kost. De Vikings gaan hiermee verder op hun elan: in juni zetten ze met hun onbeperkte Unlimited DA DA TA-abonnement aan € 29 al een ongezien prijsniveau neer.

Mobile Vikings verkiezen WhatsApp en Messenger boven sms

De redenering achter het nieuwe aanbod is logisch: waarom extra betalen voor diensten die je toch niet gebruikt? Berichten sturen en bellen kan immers eenvoudig via talrijke apps (bijv. WhatsApp, Messenger of iMessage).

Bart De Groote: “We zien bij onze eigen Vikings dat zij Whatsapp en Messenger verkiezen boven sms om met elkaar te communiceren. En bij onze jonge gebruikers tot 18 jaar zien we dat ze nog amper bellen, gemiddeld komen ze zelfs niet aan 20 minuten per maand. Dat is nog geen minuut per dag.” 

Via de nieuwe bundel mobiele data van 8 GB in het Only Data-tariefplan kunnen gebruikers dus even intensief communiceren als met een klassiek tariefplan met belminuten en sms. Bovendien krijgen ze een groot volume aan data voor een lage prijs waardoor video’s kijken, muziek beluisteren,... ook allemaal beschikbaar is aan een laag tarief.

Ook databoost voor aanbod herlaadkaarten

Naast het Only Data-tariefplan maakt Mobile Vikings ook van de gelegenheid gebruik om een aantal bestaande herlaadkaarten te boosten met extra mobiele data, en introduceert het een nieuw herlaadtarief van € 20, goed voor 6 GB en 66 minuten bellen. Bovendien kunnen Mobile Vikings met een herlaadkaart voortaan onbeperkt en gratis bellen naar andere Vikings, en onbeperkt sms’en naar alle nummers. Op deze manier biedt Mobile Vikings voor iedereen een aangepast prepaid-tariefplan.

Het Only Data-tariefplan is vanaf vandaag beschikbaar op www.mobilevikings.be/nl/offer/only-data. Bestaande Vikings moeten voor het nieuwe tariefplan geen nieuwe simkaart activeren.

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be