Skip to Content
Mobile Vikings lanceert eSIM en verbetert abonnementen

Mobile Vikings lanceert eSIM en verbetert abonnementen

eSIM als eerste Belgische operator volledig online

Virtuele operator Mobile Vikings lanceert vandaag eSIM. Nieuwe en bestaande klanten met een abonnement kunnen in een compatibel toestel voortaan ook een digitale simkaart activeren. Belgische primeur: bij de Hasseltse operator kan dat volledig online.

Een eSIM (embedded SIM card) is functioneel een volwaardig alternatief voor de klassieke, plastic simkaart. Deze in het toestel geïntegreerde simkaart kan meerdere profielen bevatten, wat het mogelijk maakt om verschillende telefoonnummers in één toestel te gebruiken. Ook overstappen naar een andere operator wordt écht een easy switch, want je hoeft immers geen fysieke kaartjes los te peuteren met bijv. een paperclip.

Mobile Vikings eSIM

Bij Mobile Vikings kan een eSIM 100% online aangevraagd en geactiveerd worden tijdens registratie van een nieuw abonnement of achteraf via de persoonlijke My Viking-account van een gebruiker, zonder meerkost. Bij die aanvraag krijgt een gebruiker een gedetailleerd overzicht van compatibele toestellen om zeker te zijn dat zijn/haar toestel compatibel is. Een Mobile Vikings-eSIM is verkrijgbaar in alle tariefplannen voor abonnementen.

"Mobile Vikings blijft gebruiksgemak hoog in het vaandel dragen," zegt Bart de Groote, CEO bij Mobile Vikings. "Een eSIM is niet alleen in enkele minuten online aangevraagd én geactiveerd, gebruikers met een Dual SIM-toestel kunnen makkelijk een privé- en werknummer gescheiden houden en daar verschillende abonnementen aan koppelen. eSIM is bovendien een veel milieuvriendelijker alternatief: we verbruiken veel minder plastic, en alle processen rond verzending en transport vallen volledig weg. Zo verkleinen we drastisch onze ecologische voetafdruk."

eSIMS zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Mobile Vikings. Voorlopig worden enkel smartphones ondersteund, wearables (bijv. de Apple Watch) nog niet. Meer details en de voorwaarden zijn terug te vinden op de website van Mobile Vikings.

Data-injectie abonnementen

Naast de eSIM lanceert Mobile Vikings vandaag een update aan een aantal abonnementen. De tariefplannen van € 10, 12 en 20 krijgen tot 50% extra mobiele data.

Story image

Bart De Groote, CEO Mobile Vikings: "We zien absoluut nog ruimte om onze abonnementen scherper te stellen. Jaar na jaar gaat het verbruik van mobiele data in stijgende lijn, en we willen de voortrekker blijven. We houden dus vast aan ons credo en blijven onze Vikings steevast op het voorplan zetten door hun meer te bieden voor dezelfde, of zelfs een lagere prijs."

25% van de geabonneerde Vikings is hiermee in één klap beter af: zij krijgen meer data en belminuten voor hetzelfde maandbedrag, of zelfs voor een lager maandbedrag. Op basis van hun huidige tariefplan worden ze aan de start van hun nieuwe facturatieperiode automatisch op het gunstigere tariefplan overgezet. Ze worden daarvan vooraf individueel op de hoogte gebracht en hoeven er zelf niets voor te ondernemen. Voor de overige Vikings verandert er niets: zij blijven genieten van hun huidige voordelige tarieven.

Meer informatie is te vinden op de website van Mobile Vikings.

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be