Skip to Content
Mobile Vikings gaat deel uitmaken van de Proximus Groep

Mobile Vikings gaat deel uitmaken van de Proximus Groep

DPG Media kondigt vandaag, maandag 14 december, aan dat het een akkoord heeft bereikt met Proximus voor de overname van telecomoperator Mobile Vikings.

Story image

Mobile Vikings, een sterk merk onder jongeren

Mobile Vikings, opgericht in 2007, is een attractief merk binnen de Belgische telecommarkt, met in hoofdzaak een aantrekkelijk mobiel aanbod voor jongeren en data-adepten. Vandaag tellen de merken Mobile Vikings en JIM Mobile samen zo'n 335.000 klanten. Mobile Vikings heeft een duidelijke positionering en de ‘Viking community’ is daarmee uitgegroeid tot een zeer dynamische community.  Het bedrijf is gevestigd in Hasselt en telt een 80-tal medewerkers. DPG Media kocht Mobile Vikings in 2015 en voegde het samen met JIM Mobile. 

Autonomie van Mobile Vikings gegarandeerd

Binnen de Proximus Groep zal Mobile Vikings blijven functioneren als afzonderlijke entiteit met een duidelijke positionering en een sterke eigen identiteit. Proximus stelt een duidelijke keuze te maken voor continuïteit in het DNA van het merk Mobile Vikings, dat zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam zal blijven aanbieden. Klanten zullen de huidige dienstverlening en voordelen behouden. Dit akkoord heeft geen impact op het personeel.

Fier op het parcours van Mobile Vikings

Mobile Vikings zal in 2020 naar verwachting iets meer dan 50 miljoen euro omzet en een EBITDA van 15 miljoen euro neerzetten. De overnameprijs bedraagt 130 miljoen euro. 

Kris Vervaet, CEO van DPG Media België: “Ik ben heel fier op het parcours dat Mobile Vikings binnen ons bedrijf heeft afgelegd sinds 2015. Dankzij de inzet en het professionalisme van het Viking team in Hasselt, kenden we een sterke toename van de Viking Community tot boven de 300.000 klanten. Mobile Vikings groeide uit tot een sterk merk onder jongeren, met een duidelijke positionering en een hoge klantentevredenheid. Gezien de snelle evolutie in de telecomsector, met onder andere het succes van de bundels, en het huidig regelgevend kader zijn we ervan overtuigd dat Proximus - als toonaangevende telecomspeler - best gepositioneerd is om Mobile Vikings verder te laten groeien en daarmee een mooie toekomst te garanderen.”
Guillaume Boutin, CEO van Proximus: “Ik ben bijzonder blij en kijk ernaar uit om de medewerkers en klanten van Mobile Vikings te kunnen verwelkomen binnen onze Groep. Mijn eerste prioriteit is het behouden en verder ontwikkelen van de identiteit en positionering van Mobile Vikings in de telecommarkt, om deze overname perfect te doen aansluiten op ons bestaande merkenportfolio. Hoewel ze allemaal verschillen van elkaar, is elk afzonderlijk merk zeer relevant binnen zijn segment. De klanten van Mobile Vikings zullen op hun beurt kunnen rekenen op het beste mobiele netwerk van België en genieten van de innovaties van Proximus. Deze overname zal waarde creëren en zorgen voor groei en commerciële vernieuwing."

De transactie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit. 


Niet voor publicatie:

De foto kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be 

DPG Media:
​An Goovaerts - Woordvoerster DPG Media - +32 496 52 16 93

Mobile Vikings:
​Timothy Schippers -  Communication Lead Mobile Vikings - +32 487 97 77 64 

Proximus:
Fabrice Gansbeke - Woordvoerder Proximus (NL) - +32 472 05 07 02
​Haroun Fenaux - Woordvoerder Proximus (FR) - +32 476 60 03 33

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be