Skip to Content
Minister Dalle daagt jongeren uit om 15.000 likes te verzamelen

Minister Dalle daagt jongeren uit om 15.000 likes te verzamelen

Jongeren van JEZ! ijveren voor Vlaamse Dag van de Jongeren en nog zoveel meer

Woensdag 5 oktober 2022 - Acht jongeren van het gloednieuwe collectief JEZ! verlieten net het kabinet van minister Dalle met een duidelijke opdracht: toon aan dat minstens 15.000 mensen het voorstel van een Vlaamse Dag van de Jongeren genegen zijn. Als dat lukt, zal minister Dalle het voorstel ontvankelijk verklaren en bespreken. De acht jongeren vonden een petitie te klassiek en deden een tegenvoorstel: 15.000 likes op Instagram. Om dat doel te halen, lanceert JEZ! nu een oproep.

Minister Dalle ontvangt de jongeren van JEZ!
Minister Dalle ontvangt de jongeren van JEZ!

De bal is aan het rollen,” glundert Cédric Galle. Samen met zeven jongeren tussen 13 en 25 jaar was Cédric deze middag te gast bij minister van Jeugd, Benjamin Dalle, naar aanleiding van hun open brief. Ze legden de ambities van JEZ! uit, een jongerencollectief dat jongerenthema's wil aankaarten, content gaat maken en events wil organiseren met als doel hun generatie in de spotlights zetten op een positieve manier.

Cédric Galle: Wij willen laten zien dat we een creatieve generatie zijn die goesting heeft om dingen positief te veranderen. En we zijn super tevreden dat minister Dalle ons zo snel heeft uitgenodigd. We barsten van de ideeën en we willen beginnen met een Dag van de Jongeren. Epic dat minister Dalle het in overweging neemt, we gaan deze kans met twee handen grijpen. Maar we zullen wel de hulp nodig hebben van iedereen met een hart voor jongeren. We roepen dus iedereen op om onze post op onze instagramaccount @JEZofficial.be te liken, zodat we aan 15.000 likes geraken. En vanaf dan zijn we vertrokken voor zoveel meer!”
Met deze post op Instagram hopen de jongeren van JEZ! 15.000 likes te behalen.
Met deze post op Instagram hopen de jongeren van JEZ! 15.000 likes te behalen.
Benjamin Dalle, minister van Jeugd: “Jongeren en kinderen hebben de kracht om een positief verschil te maken in de wereld van morgen, dat geloof ik echt. Zeker nu ik deze acht enthousiastelingen over de vloer gekregen heb. Ik was gecharmeerd door hun lef en hun verfrissende ideeën. Hopelijk denkt de rest van Vlaanderen er ook zo over en krijgen ze hun 15.000 likes snel bij elkaar.” 

JEZ! van, voor en door jongeren

JEZ! is een jongerencollectief dat rotsvast gelooft in de creativiteit en daadkracht van jongeren en denkt dat hun generatie wel eens epic kan worden. JEZ! wil jongeren een stem en een gezicht geven en hen centraal zetten in de maatschappij. Het collectief zal zowel content maken als events en acties organiseren. 

Jong en Zot, daar staat JEZ! voor, net als voor Jong en Zelfzeker, Jong en Zorgzaam. Jong en Zoveel meer dus! 

VTM, Qmusic, HLN en Belfius zetten actief hun schouders onder JEZ! en organiseren samen met hen ook fundraising. Via JEZ! zal er jaarlijks geld opgehaald worden voor organisaties in Vlaanderen en Brussel die zich inzetten voor jongeren.


NIET VOOR PUBLICATIE

Kopieer hier de embedcode van de Instagrampost en hier de URL.

 

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be