Skip to Content
Michiel Ameloot wordt hoofdredacteur Sporthuis News City en Bert Heyrman wordt hoofdredacteur VTM NIEUWS

Michiel Ameloot wordt hoofdredacteur Sporthuis News City en Bert Heyrman wordt hoofdredacteur VTM NIEUWS

Het belang van sport op de verschillende media groeit. Als toonaangevende nieuwsorganisatie evolueert News City mee. Daarom krijgt sport er nog een grotere focus en wordt Michiel Ameloot (42) hoofdredacteur van het sporthuis van News City. Met al zijn ervaring - eerst als sportjournalist, later als leidinggevende - en zijn passie voor de sport, is Michiel de geknipte persoon. Het sporthuis verzorgt sportverslaggeving, sportnieuws en live sportwedstrijden en events voor HLN, VTM NIEUWS, VTM en VTM GO.

Michiel Ameloot: “De uitnodiging om het sporthuis van News City te leiden, kon ik niet laten liggen. Live sport en sportverslaggeving winnen ontzettend snel aan belang. Er liggen de komende tijd enorm veel uitdagingen en kansen op het gebied van sport, ik wil me daar nu voluit op focussen. Ik kijk ontzettend trots terug op het parcours dat we bij VTM NIEUWS hebben afgelegd, en ik wil die fantastische redactie van harte bedanken.”

Bert Heyrman (45) volgt Michiel Ameloot op als hoofdredacteur van VTM NIEUWS. Bert was tot nu toe adjunct-hoofdredacteur van VTM NIEUWS en tekent al jarenlang mee de succesvolle koers van VTM NIEUWS uit. Hij zorgt er dus voor de continuïteit.

Bert Heyrman: “VTM NIEUWS bereikt nu elke dag bijna 700.000 Vlamingen. Dat is de verdienste van het topteam dat we de afgelopen jaren samen hebben uitgebouwd. Met een duidelijke belofte voor onze kijker: 'We zijn er voor u'. In een televisiewereld die heel snel verandert, gaan we VTM NIEUWS nu klaar maken voor de volgende jaren. En daar heb ik veel zin in.”

Nicholas Lataire, directeur News City, is ervan overtuigd dat hiermee een juiste en noodzakelijke stap wordt gezet. “Bij News City geloven we in sterke journalistiek en in een sterke focus. Met Michiel en Bert hebben we twee ervaren hoofdredacteurs en vooral journalistieke kleppers in hun vak. Meer dan wie ook weten zij wat belangrijk nieuws is en wat er leeft bij de mensen. Zowel bij de sport als bij VTM NIEUWS zijn we journalistiek klaar voor de toekomst.”

Bert Heyrman wordt hoofdredacteur VTM NIEUWS, Michiel Ameloot wordt hoofdredacteur Sporthuis News City
Bert Heyrman wordt hoofdredacteur VTM NIEUWS, Michiel Ameloot wordt hoofdredacteur Sporthuis News City

Niet voor publicatie:

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be