Skip to Content
Meskerem Mees wint Humo's Rock Rally 2020

Meskerem Mees wint Humo's Rock Rally 2020

Singer-songwriter Meskerem Mees heeft zonet, zondag 18 oktober, in Ancienne Belgique de 22ste editie van Humo's Rock Rally gewonnen. Het duo uit Gent haalde het voor post-rock band Wolker (Avelgem) en hiphopper Dyce (Leuven). De ING Publieksprijs werd gewonnen door de Gentse band Yokan.

De vakjury, bestaande voor Humo uit journalisten Katia Vlerick, Jurgen Beckers, Frederick Vandromme en organisator Pascal Depreeuw aangevuld met Joost Zweegers (Novastar), Philip Bosschaerts (Mintzkov), Eppo Janssen (Pukkelpop, Willy en Duyster) en Astrid De Sterck (programmator AB) loofde Meskerem Mees voor haar talent.

"Meskerem Mees wint Humo’s Rock Rally 2020 omdat ze er qua puur talent onmiskenbaar bovenuit stak. Van podiumpresence over songs tot stem en gitaarspel: een zelden gezien solo-talent. Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen", klinkt het bij de jury.
"Een ijzersterke en terechte winnaar van een om vele redenen memorabele editie van Humo’s Rock Rally", vult Humo-hoofdredacteur Bart Vanegeren enthousiast aan. "Een hardnekkig virus doet de vaderlandse muzieksector naar adem happen, maar de Koningin Aller Talentenjachten biedt zuurstof. Ruim 800 inschrijvingen, een gevarieerd en bijzonder tiental finalisten, meer dan 20.000 stemmen voor de Publieksprijs en tienduizenden volgers van de finale online etaleren de virusvrije kracht van muziek, stoeien met onze honger naar podia, en verzekeren de soundtrack van de toekomst. Dat wordt knallen, onder meer met Meskerem Mees, na de bevrijding."

Met de overwinning sleept Mees een cheque ter waarde van 10.000 euro in de wacht en treedt ze in de voetsporen van onder anderen Whispering Sons, School is Cool, Compact Disk Dummies, Goose, Das Pop, Novastar.

De finale van Humo's Rock Rally was ook integraal live te volgen via digitale radiozender Willy. Via humo.be/rockrally kan iedereen een verslag van de finale en de live-sets van de winnaars bekijken.


Niet voor publicatie:
​Meer informatie via pascal.depreeuw@humo.be, +32 (0) 477 61 40 13
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.dpgmedia.be

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be