Nederlandstalige punkband Maria Iskariot wint Humo's Rock Rally 2024

Nederlandstalige punkband Maria Iskariot wint Humo's Rock Rally 2024

Koala Disco wint de publieksprijs

Story image

Maria Iskariot won zonet, op zondag 28 april, de 24ste editie van Humo’s Rock Rally in een uitverkochte Ancienne Belgique. De Nederlandstalige punkband uit Gent haalde het voor Teun en TJE. De publieksprijs ging naar Koala Disco.

De vakjury, bestaande uit juryvoorzitter en Humo-journalist Jurgen Beckers, Ineke Daans van platenlabel PIAS, Astrid De Sterck van AB programmatie, Jazz Brak uit de hiphopband Stikstof, Compact Disk Dummies-muzikant Lennert Coorevits, Pukkelpop-programmator Eppo Janssen en ex-winnaar Meskerem Mees, kroonde de vierkoppige punkband Maria Iskariot tot winnaar van een erg sterke editie. De jury roemde de mentaliteit, het groeipotentieel en de podiumprésence  van de band. 

“We hebben gekozen voor de indrukwekkendste verschijning", vertelt juryvoorzitter en Humo-journalist Jurgen Beckers. "Maria Iskariot heeft een zeer groot groeipotentieel en de wedstrijd is op het lijf geschreven van deze band."
"Ik ben bijna in mijn broek aan het plassen. Wij zijn zeer blij, maar dat is nogal cliché zeker?" klonk het in een eerste reactie bij Maria Iskariot. "Met het prijzengeld kunnen we eindelijk onze eigen tourbus kopen. Nu moet Amanda (bassiste, red.) niet langer alleen naar onze optredens rijden."

De punkband telt 4 muzikanten: Helena Cazaerck (zang, gitaar), Amanda Barbosa (bas), Sybe Versluys (drums) en Loeke Vanhoutteghem (gitaar). De band heeft een platencontract bij Burning Fik en releasete op 25 april 2024 zijn debuut-EP EN/EN.

Met de overwinning neemt Maria Iskariot een cheque ter waarde van 10.000 euro in handen. De band treedt in de voetsporen van onder anderen Meskerem Mees, Whispering Sons, School is Cool, Compact Disk Dummies, Goose, Das Pop, Novastar en BLUAI.

Bekijk hier een fragment van Maria Iskariot tijdens de finale

Koala Disco wint de publieksprijs

De aanhouder wint: Koala Disco kwam in 2022 niet verder dan de preselecties, nu wint de gitaarband uit Antwerpen de publieksprijs. Ze traden in de AB met vijf aan, maar de songs ontstaan in de slaapkamer van de Lommelse frontman Niels Tuijaerts. Tuijaerts stond vanavond maar liefst tweemaal in de finale: met Koala Disco én met de psychedelische rockband Zegel. Zangeres en toetseniste Silke Ravesloot zei tijdens de set dat ze ziek was en niet goed bij stem, maar wist het publiek toch probleemloos in te pakken.

Van maandag 22 april tot vlak na het laatste optreden op zondag 28 april konden mensen online stemmen voor hun favoriete band. 5.000 mensen stemden mee. 

“Hun set barst van de bezieling”, noteerde de jury in de aanloop naar de finale. “Tel daar een podiumvastheid bij die in een grotere zaal nog meer tot haar recht komt, een sound om u tegen te zeggen en een uitstraling waaraan niet meer gesleuteld hoeft te worden.”

Niet voor publicatie:

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be