Skip to Content
Laatste nummer Ik ga Bouwen/Je vais Construire rolt in december van de pers

Laatste nummer Ik ga Bouwen/Je vais Construire rolt in december van de pers

In december 2021 verschijnt de laatste editie van het maandblad Ik ga Bouwen/Je vais Construire. Om in te spelen op de evoluerende bouwmarkt, vervangt DPG Media het maandblad en het jaarboek Verstandig Bouwen door digitale services en een nieuwe reeks gratis projectmagazines. “Zo willen we kandidaat-bouwers nog gerichter informeren.”

“We zien twee duidelijke trends in de bouwsector”, vertelt Sarah De Meûter, hoofdredacteur Ik ga Bouwen/Je vais Construire. “Enerzijds zijn nieuwbouwprojecten vaker het werk van projectontwikkelaars. Anderzijds pakken particulieren hun renovaties steeds meer gefaseerd aan. Wie bijvoorbeeld een badkamer wil renoveren, zoekt tijdelijk naar specifieke informatie over badkamers. Daardoor daalt de vraag naar generalistische magazines zoals Ik ga Bouwen en stijgt de behoefte aan gerichte informatie voor specifieke projecten.”

Digitale services

Om die redenen past DPG Media het aanbod aan. Actieve (ver-)bouwers kunnen nu al terecht op de portaalsite Livios.be. Dit platform bevat de beste tips, trends en tools van Ik ga Bouwen en Livios.

In 2022 gaat DPG Media nog een stap verder met digitale services en een nieuwe reeks gratis projectmagazines rond diverse onderwerpen. Zo zullen kandidaat-bouwers en aanbieders elkaar nog gemakkelijker vinden.

Vakkennis

“Jarenlang hebben duizenden lezers zich laten inspireren door Ik ga Bouwen", geeft Sarah nog mee. "Ons team heeft elk nummer met passie en vakkennis samengesteld en we zijn hen daar enorm dankbaar voor. We werken de laatste nummers nu in schoonheid af en gieten de expertise van het team nadien in het nieuwe aanbod, op maat van de (ver-)bouwers van de toekomst.” 

Story image

Niet voor publicatie:
​De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.dpgmedia.be

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be