Koken met De Morgen: “Nieuwe bestemming voor foodies”

Koken met De Morgen: “Nieuwe bestemming voor foodies”

Inspiratie om zelf te koken of de beste adresjes om te gaan eten: Koken met De Morgen heeft het allemaal. Vanaf deze week worden lezers op hun culinaire wenken bediend met dit smakelijke platform. “We hopen dat foodies ook digitaal de weg vinden naar De Morgen”, klinkt het bij adjunct-hoofdredacteur Sam Feys.

Story image

De culinaire gids zet in op twee duidelijke pijlers: recepten en adressen. Die recepten komen niet van de minsten. Internationale kleppers als Yotam Ottolenghi, maar ook nationale chefs als Seppe Nobels en Peppe Giacomazza. Ook voor wie meer zin heeft om de benen ergens onder tafel te schuiven, valt er heel wat lekkers te rapen dankzij de meer dan 500 restauranttips, handig doorzoekbaar op stad, keuken en budget. 

 “In ons magazine hebben we iedere week aandacht voor culinaire verhalen en we merken dat ze ook online gesmaakt worden, maar geïnteresseerde lezers liepen wat verloren tussen het nieuws”, vertelt Sam Feys. “Koken met De Morgen is een vaste bestemming waar alles makkelijk bij elkaar te vinden is."

 

Belgische chefs

Er zijn vijf Belgische chefs die hun gerechten delen, elk volgens hun expertise. Seppe Nobels tilt groenten naar een hoger niveau, bij Peppe Giacomazza moet je zijn voor de Italiaanse keuken en Dokkoon Kapueak van sterrenrestaurant Boo Raan kent de Thaise keuken door en door. Camille Dubois en Boqion De Pooter zetten met hun zaak Camion en Camionette de plantaardige keuken op de kaart.

Internationale kleppers

Uiteraard is het idee voor een kookplatform niet helemaal nieuw. “Natuurlijk hebben we  goed gekeken naar internationale voorbeelden zoals New York Times Cooking. Dankzij onze samenwerking met die krant kunnen we trouwens ook recepten integreren van internationale chefs zoals Yotam Ottolenghi”, klinkt het trots. “We willen vooral dat onze lezers snel inspiratie vinden en zin krijgen om te koken of te gaan uiteten. We publiceren recepten die duurzaam zijn, maar ook makkelijk en gezond. Dat we dat aanbod combineren met de nieuwe en beste restaurants maakt het platform uniek."

“Met Koken met De Morgen serveren we lezers een prachtig en bijzonder gebruiksvriendelijk platform waar ze gegidst worden naar de beste recepten en restaurants", besluit hoofdredacteur Remy Amkreutz. "Koken met De Morgen is uniek in het Nederlandstalige krantenlandschap en we zijn bijzonder fier dat we dit vanaf vandaag beschikbaar kunnen maken voor abonnees met een digitaal abonnement of hoger.”

Ontdek hier de nieuwe culinaire gids Koken met De Morgen


Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be