Julie Van den Steen maakt verwachtingsverlies bespreekbaar in podcastreeks ‘Ik ben 1 op 6’

Julie Van den Steen maakt verwachtingsverlies bespreekbaar in podcastreeks ‘Ik ben 1 op 6’

Vorig jaar verloor presentatrice Julie Van den Steen (30) haar kindje tijdens de zwangerschap. “Ik ben 1 op 6”, deelde ze toen in een persoonlijk verhaal, want dat is het aantal zwangerschappen dat eindigt met een verlies. Toch blijven veel vrouwen net als Julie achteraf met veel vragen zitten. Vandaag stuurt Julie haar intieme podcast ‘Ik ben 1 op 6’ de wereld in. Samen met bekende en onbekende lotgenoten en experten gaat ze op zoek naar antwoorden en maakt ze verwachtingsverlies bespreekbaar.

“Ik ben Julie Van den Steen en ik ben 1 op 6. Op 18 juli 2022 ben ik mijn kindje verloren. Maanden later maakte ik mijn nieuws openbaar en werd ik overspoeld door warme reacties. Ik besloot om deze podcast te maken, om het stille verdriet en de eenzaamheid te proberen te doorbreken. Maar ook om antwoorden te vinden op mijn vragen. Over zwanger zijn, over het verlies, het rouwproces.”

Dat zijn de woorden waarmee Julie haar podcast over verwachtingsverlies opent. In de podcast deelt ze haar verhaal met lotgenoten zoals presentator Tijs Vanneste, zangeres Kato Callebaut en sportanker Lies Vandenberghe. De eerste aflevering waarin actrice Tine Embrechts getuigt over haar verlies van 18 jaar geleden is nu al te beluisteren.

Vanaf vrijdag 12 mei is de eerste aflevering van de podcast ‘Ik ben 1 op 6’ te beluisteren in de app van HLN. 6 weken lang kan je elke vrijdag een nieuwe aflevering beluisteren.


Niet voor publicatie:

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De trailer kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/375902?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be