Humo’s Comedy Cup 2023 nadert ontknoping

Humo’s Comedy Cup 2023 nadert ontknoping

Ontdek de 3 finalisten die zondag strijden om eeuwige comedyroem

Jens Dendoncker, MC van Humo's Comedy Cup 2023 (c) Lies Depraetere
Jens Dendoncker, MC van Humo's Comedy Cup 2023 (c) Lies Depraetere

Onder embargo tot dinsdag 21 november, 06.00u

Tonnen lof, instant roem, 1.500 euro prijzengeld en een hand van de presentator. Er staat heel wat op het spel tijdens de veertiende editie van Humo’s Comedy Cup. Dat comedyconcours, waarin opkomend standup-talent bekroond wordt door een vakjury, wordt sinds 1998 georganiseerd door het weekblad Humo. Uit alle inzendingen selecteerde de jury dit jaar 52 kandidaten die het beste van zichzelf mochten geven op een van de vier regionale voorrondes in Gent, Antwerpen, Leuven of Stasegem, waarna de beste 8 zijn doorgegaan naar de halve finale.

Drie finalisten staan komende zondag 26 november in de grote finale van Humo’s Comedy Cup in de Antwerpse Arenberg. De vakjury - niemand minder dan Guy Mortier, William Boeva, Amelie Albrecht, Xander De Rycke, Soe Nsuki en HUMO-hoofdredacteur Bart Vanegeren - neemt die avond de ultieme beslissing over wie in de voetsporen treedt van onder anderen Wouter Deprez, Gunter Lamoot, Lukas Lelie, Jens Dendoncker, Amelie Albrecht en Vincent Voeten.

 

Wie zal het worden?

Bert Schrijvers,  33 jaar, woont in Mechelen (afkomstig uit Maasmechelen), (school-)buschauffeur   (c) Lies Depraetere
Bert Schrijvers, 33 jaar, woont in Mechelen (afkomstig uit Maasmechelen), (school-)buschauffeur  (c) Lies Depraetere

Finalist 1: Bert Schrijvers

Overdag vervoert de naar Mechelen uitgeweken Limburgse buschauffeur schoolkinderen van A naar B en terug, bij nachte zoekt hij op het podium met een uitgestreken gezicht de duisterste hoeken van zijn brein op. Het publiek mag zich gerust ongemakkelijk voelen en zich afvragen: ‘Waar zijn we in godsnaam naar aan het kijken?

Jeremy Baltii,  26 jaar, woont in Middelkerke, hotelreceptionist Hotel Middelpunt (Middelkerke), heeft cerebrale diparese  (c) Lies Depraetere
Jeremy Baltii, 26 jaar, woont in Middelkerke, hotelreceptionist Hotel Middelpunt (Middelkerke), heeft cerebrale diparese (c) Lies Depraetere

Finalist 2: Jeremy Baltii

Ik wil allesbehalve medelijden van het publiek, maar mijn achtergrond en medische geschiedenis zijn nu eenmaal een dankbare bron van humor. Ik ben heel lief en knuffelbaar, hoor ik vaak, maar op het podium speel ik daarmee. Ik begin altijd met een schattig lijkende anekdote, maar de twist is meestal nogal pijnlijk.
Quinten Leon,  35 jaar, woont in Brussel, stadsgids Free Walking Tours (c) Lies Depraetere
Quinten Leon, 35 jaar, woont in Brussel, stadsgids Free Walking Tours (c) Lies Depraetere

Finalist 3: Quinten Leon

Dadaïstisch. Verwarrend. Verdomd geestig,’ noteerden we in De Centrale in Gent nadat afsluiter Quinten Leon ons in een opmerkelijk goede luim richting parkeergarage had gestuurd. In 2021 struikelde hij in de voorrondes, maar deze keer banjerde de Brusselse stadsgids met vlag en wimpel richting finale in de Arenberg.

 

Rode Loper op de finale

Voor de apotheose van Humo's Comedy Cup in de Antwerpse Arenberg wordt een feestelijke rode loper uitgerold, waarop het kruim van de Vlaamse Comedy zal langskomen. Onder hen ook Vincent Voeten, winnaar van de laatste editie, die net voor de bekendmaking van zijn opvolger een fragment uit zijn nieuwe zaalshow ‘Smaad’ zal brengen. 

 

Exclusief te volgen bij Streamz

Het parcours van alle deelnemers is sinds begin november helemaal te volgen bij Streamz met de 4-delige reeks 'De weg naar de finale'. In de eerste drie afleveringen trekt Ruth Beeckmans met haar gepimpte camper naar alle voorrondes en de halve finale. Ze peilt er naar de verhalen van kandidaten, monstert de onderlinge concurrentie, en proeft het angstzweet voor én na elke performance. Samen met Jens Dendoncker, MC van het hele live gebeuren, pikt Ruth ex-winnaars op en brengt ze die met haar camper naar de voorrondes. Onderweg halen ze herinneringen op aan de rijke geschiedenis van Humo’s Comedy Cup: Hoe belangrijk was Humo’s Comedy Cup in hun carrière en wat heeft de wedstrijd betekend voor het comedylandschap in Vlaanderen?

De laatste aflevering van ‘De weg naar de finale’, met daarin een uitgebreid verslag van de finale & reacties van finalisten & jury, is vanaf dinsdag 28 november exclusief te bekijken bij Streamz.


Niet voor publicatie:

  • Dit persbericht is onder embargo tot dinsdag 21 november 2023, 06.00u
  • Doorheen de avond voorzien we via deze link foto’s vanop de rode loper. Vlak na de show voorzien we foto's en videofragmenten van de winnaar en de prijsuitreiking. Deze foto's en video's mogen enkel gebruikt worden in het kader van Humo’s Comedy Cup. Voor meer info kan je contact opnemen met de persdienst van DPG Media via charlotte.sterkens@dpgmedia.be.
  • Uitgebreide interviews met de finalisten en de winnaar kunnen aangevraagd worden via de persdienst van Streamz via Robin.houben@streamz.be

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be