HUMO's Comedy Cup 2023 gaat van start

HUMO's Comedy Cup 2023 gaat van start

Streamz brengt 4-delige reeks 'De weg naar de finale' 

Story image

Tonnen lof, instant beroemdheid, 1.500 euro prijzengeld en een hand van de presentator. Er staat heel wat op het spel tijdens de veertiende editie van Humo’s Comedy Cup. Dat comedyconcours, waarin opkomend standup-talent bekroond wordt door een vakjury, wordt sinds 1998 georganiseerd door het weekblad Humo. Uit alle inzendingen selecteerde de jury dit jaar 52 kandidaten die het beste van zichzelf zullen geven op een van de vier regionale voorrondes in Gent, Antwerpen, Leuven en Stasegem, waarna de beste 8 doorgaan naar de halve finale. 

Drie finalisten belanden op zondag 26 november in de grote finale van Humo’s Comedy Cup in de Antwerpse Arenbergschouwburg. De vakjury - niemand minder dan Guy Mortier, William Boeva, Amelie Albrecht, Xander De Rycke, Soe Nsuki en HUMO-hoofdredacteur Bart Vanegeren - neemt die avond de ultieme beslissing over wie in de voetsporen treedt van onder anderen Wouter Deprez, Gunter Lamoot, Lukas Lelie, Jens Dendoncker, Amelie Albrecht en Vincent Voeten.

Exclusief te volgen bij Streamz

Het parcours van de deelnemers zal dit najaar helemaal te volgen zijn bij Streamz met de 4-delige reeks 'De weg naar de finale'. Daarin trekt Ruth Beeckmans met haar gepimpte camper naar alle voorrondes, de halve finale en de finale. Ze peilt er naar de verhalen van kandidaten, monstert de onderlinge concurrentie, en proeft het angstzweet voor én na elke performance. Samen met Jens Dendoncker, MC van het hele live gebeuren, pikt Ruth ex-winnaars op en brengt ze die met haar camper naar de voorrondes. Onderweg halen ze herinneringen op aan de rijke geschiedenis van Humo’s Comedy Cup: Hoe belangrijk was Humo’s Comedy Cup in hun carrière en wat heeft de wedstrijd betekend voor het comedylandschap in Vlaanderen?

Story image

Rode Loper op de finale

Voor de apotheose van Humo's Comedy Cup in de Antwerpse Arenbergschouwburg wordt een feestelijke rode loper uitgerold, waarop het kruim van de Vlaamse Comedy zal langskomen. De finale vormt ook het sluitstuk van de 4-delige reeks 'De weg naar de finale'. 

Data Humo's Comedy Cup:

  • 26/9 - Voorronde Gent - CHARLATAN
  • 3/10 - Voorronde Leuven - CAFÉ SPORT
  • 8/10 - Voorronde Antwerpen - THE JOKER
  • 13/10 - Voorronde Harelbeke -  DE TRUKENDOOS
  • 25/10 - Halve Finale - DE CENTRALE, Gent
  • 26/11 - FINALE - ARENBERG, Antwerpen - tickets via arenberg.be

Volg alles over Humo's Comedy Cup 2023 op humo.be, in de app of via @humo op de social kanalen.

'De weg naar de finale' is vanaf begin november exclusief te bekijken bij Streamz.


Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be