Humo wint prestigieuze Grand Prix voor zijn hele oeuvre

Humo wint prestigieuze Grand Prix voor zijn hele oeuvre

Ook De Morgen valt in de prijzen op de Creative Belgium Awards

Story image

 

De grote winnaars van de Creative Belgium Awards, zeg maar de Oscars van de Belgische reclamewereld, zijn bekend. Vrijdagavond werden in Knokke de prijzen voor de meest opmerkelijke reclamecampagnes van 2022 uitgereikt. Humo wint de prestigieuze Grand Prix voor zijn hele oeuvre, De Morgen scoort met zijn WK-campagne De droomfinale.

De Creative Belgium Awards bekronen elk jaar het beste creatieve werk voor merken over 14 verschillende categorieën zoals film, radio, outdoor, digital, media, pr en dergelijke meer. Creative Belgium is dit jaar aan zijn 40e editie toe. Voor het toekennen van de awards beslist een jury van bijna 40 vakmensen over het beste ingestuurde werk, waar creativiteit voor merken centraal staat.

Humo wint de Grand Prix in de categorie Long Term Creative Brand Platform

Die ochtend in de krantenwinkel is wellicht de meest bekende en ooklangstlopende radio-saga in België. Al decennialang spreekt Guy Mortier gemiddeld 30 radiospotjes per jaar in. Hij is samen met de medewerkers van Humo en mortierbrigade verantwoordelijk voor een aantal van de meest beroemde en bekroonde campagnes van ons land, zoals het legendarische Humo liegt.

Jörgen Oosterwaal, creatief directeur HUMO en De Morgen: "De prijs bekroont zowel het roemruchte verleden als het succesvolle heden. Mortierbrigade begeleidt ons ook doorheen onze digitale transitie; Humo is online met voorsprong de grootste groeier bij de weekbladen. De onderscheiding is een onmiskenbaar bewijs van de kracht van een visie en een samenwerking op lange termijn."

De Morgen scoort vier keer met zijn WK-campagne De droomfinale

Aan de vooravond van de WK-finale in 2022 toonde De Morgen met ‘De droomfinale’ wie er niet te zien zou zijn in de tribunes in Qatar. Creatief bureau mortierbrigade gebruikte artificiële intelligentie om iedereen die niet welkom was toch een plaats te geven. 

Met de campagne winnen De Morgen en mortierbrigade nu 1 keer zilver in de categorie Digital en drie keer brons in de categorieën Design, Press en Culture & Social behaviour.

Jörgen Oosterwaal: "De Morgen verkeert in een soort staat van genade en wint dezer dagen de ene prijs na de andere: de felbegeerde European Newspaper Award voor beste design en concept, acht Awards of Excellence op de internationale designwedstrijd Creative Competition, een Belfius-persprijs met Het Grote Woonrapport en nu dus vier onderscheidingen voor onze WK-campagne. De hervormingen van de voorbije jaren en het fantastische werk van alle creatievelingen achter Humo en De Morgen werpen hun vruchten af."
Story image

Mortierbrigade werd verkozen tot Agency of the Year. Andere grote winnaars zijn Stromae voor de lancering van de single L’enfer in het journaal van TF1 en McDonalds met de campagne Beautiful Bins

Isabel Van den Broeck, MD van Creative Belgium: "Het vraagt moed en durf van adverteerders om in te zetten op creativiteit. Maar dat wordt beloond, niet enkel door de awards die uitgereikt worden maar vooral omdat creativiteit de motor is en blijft van onze economie."

Niet voor publicatie:

Download hier de case movie van mortierbrigade voor Humo.

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be