Skip to Content
Guillaume Collard wordt de nieuwe CEO van RTL Belgium

Guillaume Collard wordt de nieuwe CEO van RTL Belgium

De nieuwe aandeelhouders van RTL Belgium, DPG Media en Rossel, hebben beslist om Guillaume Collard te benoemen tot nieuwe CEO van RTL Belgium. Hij zal Philippe Delusinne opvolgen, die RTL Belgium uitbouwde tot een multimediaal bedrijf met sterke posities in nieuwsmedia, TV, radio en streaming.

De benoeming van Guillaume Collard (37) gaat in zodra Collard volledig is ontheven van zijn huidige verplichtingen. De aanstelling kadert in de ambitie om de digitale transformatie van de radio- en televisiezenders van RTL Belgium te versnellen en de samenwerking met de nieuwe aandeelhouders in goede banen te leiden.

Guillaume Collard, RTL Belgium
Guillaume Collard, RTL Belgium

Guillaume Collard heeft een ruime, strategische blik op de wereld van tv en streaming. Hij bekleedt sinds 2016 sleutelposities bij de mediagroep Eleven Sports, als Managing Director BeLux en als bestuurslid en Chief Rights Acquisition & Distribution bij Eleven Sports HQ. Voordien verdiende hij zijn strepen bij Proximus en Belgacom als hoofd innovatie, strategie en content. 

Collard zal aan het hoofd komen van RTL Belgium, het bedrijf boven onder meer de tv-zenders RTL TVI, Club RTL en Plug RTL, de radiozenders Bel RTL en Radio Contact, de streamingdienst RTLplay, het nieuwsplatform RTL Info en de reclameregie IP Belgium. 

Guillaume Collard: "Ik kan niet wachten om de verdere digitalisering van RTL Belgium een duw in de rug te geven. Samen met alle medewerkers van RTL Belgium kunnen we de toekomst van het bedrijf als local champion verder uitbouwen. RTL Belgium heeft straffe merken die enorm geliefd zijn bij de lezers, kijkers, luisteraars en adverteerders. Ik ben ervan overtuigd dat we steeds sterkere content zullen blijven maken en dit op de meest innovatieve platformen."
Kris Vervaet, CEO DPG Media België: “Ik heb het volste vertrouwen dat Guillaume Collard de juiste man is om RTL Belgium te leiden. Hij heeft een hart voor media en een neus voor zaken. Hij kent de kracht van innovatie en hij slaagde erin om in zijn steile carrière al uitzonderlijke resultaten neer te zetten. Kortom: Guillaume is een mediatalent pur sang en heeft alle capaciteiten om Philippe Delusinne succesvol op te volgen.”
Bernard Marchant, CEO Rossel Group: "RTL Belgium is sinds haar oprichting een succesverhaal en heeft een uitzonderlijke band met het Franstalige publiek in België. We hebben zeer ambitieuze toekomstplannen voor het bedrijf die inspelen op de evoluties op de audiovisuele markt. De uitdaging om RTL Belgium te transformeren door verder in te zetten op de prestaties en talenten, is wat Guillaume overtuigd heeft om ons te komen versterken. Persoonlijk ben ik erg verheugd dat we voor deze uitdaging mogen rekenen op zijn leiderschap, ervaring en energie.”

DPG Media en Rossel bedanken Philippe Delusinne voor zijn jarenlange inzet en het succesvolle parcours dat hij in zijn twintigjarige carrière bij RTL Belgium heeft afgelegd. Hij blijft de komende 12 maanden bestuurder van de onderneming. De nieuwe aandeelhouders van RTL Belgium wensen Guillaume Collard alle succes toe.


Contact:

Rossel 

Gwenaëlle Leclair, HR Director

gwenaelle.leclair@rossel.be

 

DPG Media

Charlotte Sterkens, Corporate communication & press officer

charlotte.sterkens@dpgmedia.be

 

Noot voor de redactie

Dit bericht geldt als enige kennisgeving, er zullen geen interviews gegeven worden.

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be