Skip to Content
Freek Braeckman logeert bij BV's in nieuwe podcastreeks

Freek Braeckman logeert bij BV's in nieuwe podcastreeks

Freek belandt in het logeerbed van Niels Destadsbader, Nora Gharib, Helmut Lotti en Wim Opbrouck en geeft zo een intieme inkijk in hun privéleven

Story image

Freek Braeckman, onder meer bekend als VTM NIEUWS-anker en Slimste Mens ter Wereld, blijft overnachten bij BV’s. Dat doet hij voor een nieuwe podcastreeks van News City: ‘Freek blijft slapen’.

Bekende vlamingen laten maar zelden camera’s toe in de intieme privésfeer van hun huis. Freek trekt echter zijn stoute schoenen aan en belt - enkel met microfoon en tandenborstel in de aanslag - aan bij BV’s met de vraag: "Mag ik blijven slapen?". Waar cameraploegen meestal voor gesloten deuren blijven staan, belandt Freek zo op de sofa of in het logeerbed van Niels Destadsbader, Nora Gharib, Helmut Lotti en Wim Opbrouck.

Freek Braeckman: “Ik wil zelf natuurlijk ook geen camera’s bij mij thuis. Maar dat is net het leuke als ik langskom, ik bel gewoon aan zonder een cameraploeg, enkel met een microfoontje. Daarmee kan de luisteraar wel mee naar binnen maar voelt mijn gastheer of gastvrouw toch niet geschonden in zijn of haar privacy. Dat is wel een fijn gevoel.”

Freek nestelt zich in de zetel voor een aperitief of schuift zijn voeten onder tafel voor een lekkere maaltijd, maar vooral voor een goede en openhartige babbel. Zo wordt hij de ogen, maar voornamelijk ook de oren voor de luisteraar. Die ​ krijgt voor één keer te horen wat er zich afspeelt achter de voordeur van de bekende gastheer of gastvrouw.

Heeft Niels Destadsbader verborgen kookkunsten? Wat pronkt er boven zijn toilet? En waarom staan de negen MIA's van de populaire zanger verspreid over het hele huis? Wat steekt Helmut Lotti uit in zijn garage? Is Vlaanderens bekendste tenor niet al lang 'binnen'? In een gemoedelijke sfeer stelt Freek pertinente, maar soms ook stoute vragen.

Freek Braeckman: "Ik wil bij hen blijven logeren zodat ik tegen de ochtend een goed beeld van hen heb. Vaak denk je die mensen te kennen maar zijn ze zoveel meer dan wat we ervan dachten. Onbevangen, natuurlijk bevooroordeeld en nieuwsgierig. Zo ben ik te gast."

De podcast is vanaf woensdag 15 december te beluisteren via HLN.be, Spotify en Apple Music. Wekelijks wordt een nieuwe aflevering gelanceerd.


Niet voor publicatie:
De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be