Skip to Content
Duizenden mensen laten hun fietsbellen rinkelen voor VeloVeilig Vlaanderen

Duizenden mensen laten hun fietsbellen rinkelen voor VeloVeilig Vlaanderen

Sint-Niklaas, vrijdag 13 mei 2022 - In Sint-Niklaas stroomden vandaag duizenden mensen samen voor VeloVeilig Vlaanderen, het grootschalige fietsonderzoek waarmee HLN Vlaanderen veiliger wil maken voor fietsers. Met een ludieke wereldrecordpoging fietsbelrinkelen creëerde HLN nog meer aandacht voor fietsveiligheid. Het wereldrecord uit Nederland werd niet verbroken, het Belgische record wel met een oorverdovend gerinkel.

“Wat een opkomst,” glunderde sportanker Stijn Vlaeminck toen hij aankwam op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Vijf dagen lang fietste hij door heel Vlaanderen, op zoek naar gevaarlijke en veilige fietspunten en vooral verhalen van fietsers. Vandaag sloot de VeloVeilig-kopman zijn fietstocht af met een recordpoging fietsbelrinkelen. Het wereldrecord werd niet verbroken, maar de duizenden deelnemers zorgden wel voor een straf Belgisch record.

Stijn Vlaeminck: “Ik ben al heel de week onder de indruk van de massale interesse voor VeloVeilig Vlaanderen. Fantastisch hoeveel Vlamingen van zich laten horen om de fietsveiligheid in Vlaanderen te verbeteren. Tot nu toe zijn er al meer dan 17.000 gevaarlijke fietspunten gemeld in de HLN-app die op hun beurt ook in totaal 34.000 keer bevestigd zijn. Het fietsbelconcert van daarnet was oorverdovend. Wij maken er nog een fietsfeestje van vandaag.”

VeloVeilig-rapport

VeloVeilig Vlaanderen wil Vlaanderen veiliger maken voor fietsers door hen een stem te geven in het grootste fietsonderzoek van Vlaanderen. Fietsers kunnen nog tot 15 mei 2022 gevaarlijke fietspunten melden via de HLN-app. Zo worden andere fietsers gewaarschuwd, en laten deelnemers de lokale en Vlaamse overheid weten waar er nog werk is. Op 21 mei krijgt iedere deelnemer een VeloVeilig-rapport van zijn gemeente.

VeloVeilig Vlaanderen is een initiatief van HLN met de steun van de P&V Verzekeringsgroep. 

Story image

Niet voor publicatie 

P&V Groep: Julien Hayen - 0499/965698 - julien.hayen@pvgroup.be

DPG Media: Charlotte Sterkens - 0499/331073 - charlotte.sterkens@dpgmedia.be

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be