Skip to Content
DPG Media daagt vindingrijke IT’ers uit om zonder internetverbinding de weg naar een betaald traineeship te vinden

DPG Media daagt vindingrijke IT’ers uit om zonder internetverbinding de weg naar een betaald traineeship te vinden

Creatief IT-talent krijgt de kans om een betaald traineeship van 9 maanden binnen te halen. Kandidaten worden uitgedaagd met een originele hindernis: de vacature is enkel te vinden als je even offline gaat. Wie het jobaanbod opspoort en de selectie haalt, krijgt de kans om drie area’s van de IT-afdeling bij DPG Media van a tot z te leren kennen.

Na de eerste editie van de Build IT Academy in 2021 waarbij zes IT-starters kennismaakten met de tech side van DPG Media, is er vanaf vandaag een nieuwe challenge voor IT-studenten. Opnieuw is er een minimum aan IT-kennis én een dosis humor nodig om de vacature voor de Build IT Academy te vinden. Voor deze campagne wordt er geknipoogd naar het klassieke dinospel dat verschijnt als de internetverbinding wegvalt. Op de website van Belgische en Nederlandse DPG Media-merken, zoals HLN.be, VTM GO en Tweakers, worden IT’ers via een banner gevraagd om even offline te gaan. De iconische dino wijst hen de weg naar de vacature voor het traineeship bij Build IT Academy.

Story image

Kandidaten die de selectie halen worden meteen klaargestoomd tijdens een bootcamp van drie weken. Tijdens de 9 maanden betaalde stage ligt de focus op learning on the job. Nieuw dit jaar is dat kandidaten ieder kwartaal doorschuiven naar een van de 20 verschillende IT-area’s tot ze hun perfect match gevonden hebben. Daarnaast werken de kandidaten samen aan een masterproject waarvoor ze begeleid worden door een ervaren scrum-master en ze krijgen een buddy die hen tijdens het hele traject bijstaat met professioneel advies. 

Developer Hanne Verstraete nam vorig jaar deel aan de Build IT Academy en is zeer te spreken over wat ze op de IT-werkvloer meepikte aan ervaring. Haar wijze raad: “Sta op elk moment open om bij te leren. Op de meest onverwachte momenten krijg je van teamgenoten extra informatie en uitleg, dat zijn geweldige leerkansen.” 

Technische skills & open mind 

“Technologie is bij zowat elke uitdaging binnen DPG Media een belangrijk deel van de oplossing: van een beter nieuwsplatform, diensten op maat van adverteerders tot makkelijker inloggen voor onze gebruikers”, vertelt Kris Vervaet, CEO DPG Media België en CDO DPG Media Group. ‘Daarvoor hebben we IT-talent nodig met technische skills én het vermogen om breder na te denken. Hen geven we graag meteen na hun afstuderen de kans om de veelzijdigheid van de IT-uitdagingen in een hedendaags mediabedrijf aan den lijve te ondervinden.”
Ook Dirk Van Moorsel, Cluster Director en de interne sponsor van Build IT Academy benadrukt hoe veelzijdig de IT-projecten binnen DPG Media zijn. “Wat de job uniek maakt is dat je mee producten en diensten kan ontwikkelen in nauw overleg met redacties, eindgebruikers en andere experten. Bovendien hebben veel van de producten waar wij aan bouwen een impact op duizenden consumenten elke dag.”
“Om de selectie te halen kijken we niet enkel naar een degelijke basiskennis in IT, we houden ook rekening met de mindset van de kandidaten”, geeft Dirk Van Moorsel nog mee. “Voor wie buiten vaste hokjes kan denken, open staat om in team samen te werken en houdt van transparante feedback en samen groeien, kan dit wel eens een perfect match  zijn. Dus één gouden tip: laat je leiden door je avontuurlijke spirit en door de dino uiteraard.”

De vacature voor de Build IT Academy is tot 24 juni te vinden via de websites van verschillende DPG Media-merken. Kandidaten die geselecteerd worden, zullen werken vanuit de kantoren in Antwerpen, Vilvoorde, Hoofddorp en/of Amsterdam en starten in september 2022 met hun uitdaging.


Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be