Skip to Content
DPG Media bundelt krachten voor slachtoffers watersnood

DPG Media bundelt krachten voor slachtoffers watersnood

Op dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, staat het hele land stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen. De solidariteit met de slachtoffers van de watersnood is groot. DPG Media ondersteunt deze hartverwarmende initiatieven. Onder de noemer ‘Helpende Handen’ brengen de verschillende DPG Media-merken verhalen van verbondenheid, hoop en veerkracht na het verwoestende noodweer. Ook de spot die oproept tot steun aan de solidariteitsactie van het Rode Kruis loopt nog steeds op de verschillende radio- en tv-zenders.

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: “In de nasleep van de watersnood wil ook DPG Media zijn steentje bijdragen. Als mediabedrijf bereiken we heel snel veel mensen. Dat privilege willen we delen met alle helpende handen in Vlaanderen, groot en klein om hen zo een extra duwtje in de rug te geven. Via de website van HLN brengen we een overzicht van alle hartverwarmende solidariteit. Bovendien zetten we onze hulpdiensten én de vrijwilligers extra in de kijker tijdens speciale uitzendingen op radio en televisie.”

Helpende Handen

HLN zet alle solidariteit van de voorbije dagen in de kijker op hln.be/helpendehanden. Iedereen komt er te weten welke acties in zijn regio lopen en hoe zijn steentje bij te dragen. Ook in de papieren krant Het Laatste Nieuws worden alle verhalen van hulpverlening gebundeld onder de noemer ‘Helpende Handen’.

VTM NIEUWS bericht al de hele week vanuit het rampgebied en zal dit ook de komende dagen blijven doen. Morgen is er om 11.25 een extra nieuwsuitzending waarin ploegen van VTM NIEUWS over het hele land de dag van nationale rouw volgen.

Ook De Morgen bericht over de watersnood en alle solidariteit daarrond. Dit weekend trok een ploeg van de krant eropuit om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het verslag daarvan is te lezen in de krant van vandaag, maandag 19 juli.

Vandaag en morgen richten Qmusic en Joe de schijnwerpers op slachtoffers en vrijwilligers in de rubriek ‘Helpende Handen’. De hele dag door zijn er getuigenissen van hartverwarmende verbondenheid, hoop en veerkracht. Qmusic, Joe en Willy passen op de dag van de nationale rouw hun playlist aan en zullen om 12.00 een minuut stilte brengen om de dodelijke slachtoffers te gedenken.

Special Helden van Hier: Helpende Handen bij VTM

Op de dag van nationale rouw zendt VTM om 20.00 de special Helden van Hier: Helpende Handen uit. De special van de hand van productiehuis Geronimo volgt de immense solidariteit die losbarstte na de watersnood. Helden van Hier volgt tientallen Vlamingen die elk op hun manier de inwoners in de getroffen gebieden in Wallonië te hulp snellen. De camera’s zijn ook mee aan boord bij brandweerkorpsen uit onder andere Oostkamp en Antwerpen, die vrijwillig komen helpen om huizen uit te ruimen.

De special zoomt o.a. in op het verhaal van Marie-Rose uit Dendermonde, die met een auto vol poetsspullen en eten naar Verviers trekt. Of dat van Yordi en zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in grote ruim- en poetsklussen. Samen met vier collega’s en een hoop zwaar poetsmateriaal begint hij in het zwaar getroffen Pepinster huizen schoon te maken. Zelfs vzw ‘Natte Pootjes’ zakt met een groep vrijwilligers af naar het rampgebied. Hun missie: zwerfdieren opsporen, vangen en proberen te herenigen met hun eigenaars. Of zoals Thierry, een getroffen bewoner, het mooi samenvat: “L’union fait la force. Tous ensemble”.

De special Helden van Hier: Helpende Handen wordt gevolgd door de film Christopher Robin, een verhaal over vriendschap en er zijn voor elkaar. Dit betekent dat de tweede aflevering van Waarheid Durven of Doen een dagje opschuift.

Aangepaste programmatie VTM op dinsdag 20 juli:

11.25: Extra VTM NIEUWS
​19.00: VTM NIEUWS
​19:50: Het Weer
​20.00: Helden van Hier: Helpende Handen
​20.50: Film 'Christopher Robin'
​22.50: De Omgekeerde Wereld
​00.00: Telefacts Zomer

Niet voor publicatie:

De foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be en https://persweb.be.

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be