Skip to Content
Doe mee aan de News City Academy Awards: de eerste 'Oscars voor jong nieuwstalent in Vlaanderen'

Doe mee aan de News City Academy Awards: de eerste 'Oscars voor jong nieuwstalent in Vlaanderen'

Antwerpen, 17/05/2022 - DPG Media lanceert de News City Academy Awards: de allereerste Oscars voor jong aanstormend mediatalent in Vlaanderen. Iedereen tussen 18 en 26 jaar met passie voor media en nieuws, kan zijn of haar journalistiek werk indienen in vier categorieën. Er is een Award voor de 'meest originele nieuwsvideo', voor een 'geschreven topreportage', voor een 'actuele podcast' én een award voor 'het meest creatief vertelde nieuws' - in om het even welke vorm. Wie wint, krijgt bovenop de Award en de erkenning, de kans om op kosten van DPG Media een journalistiek droomproject te realiseren.

“We lanceren de eerste News City Academy Awards omdat we geloven dat nieuwsmedia belangrijk zijn in onze samenleving,” zegt Nicholas Lataire, directeur News City. “Daarnaast geloven we ook dat er in Vlaanderen veel jong mediatalent is. We willen dat talent de kans geven om zich aan een groot publiek te tonen. We staan daarbij open voor alle mogelijke vertelvormen die jongeren gebruiken. Je hoeft geen journalistieke opleiding gevolgd te hebben. Wat het belangrijkst is, is dat je gepassioneerd bent door nieuws, en dat je met dat nieuws ook mensen willen raken…”

(Foto links: één van de News City Academy Awards die wordt uitgereikt op 6 oktober; foto rechts: HLN Showbits-anker Desna Lespinoy, één van de ambassadeurs die de deelnemers zal helpen met tips en feedback.)

Producties van jonge makers welkom 

Wie meedoet, kan vanaf 17 mei haar of zijn beste, origineelste, strafste mediaproduct insturen in vier categorieën: video, geschreven artikels, podcasts en een open categorie ​ voor alle mogelijke andere mediavormen. Op maandag 12 september sluiten we de inschrijvingen af. Een professionele jury van journalisten en mediamakers zal dan vijf genomineerden per categorie selecteren. 

HLN Showbits-anker Desna Lespinoy is één van de ambassadeurs van de News City Academy Awards: “Dit wordt een unieke ervaring voor iedereen die graag nieuwsverhalen vertelt, in welke mediavorm dan ook. Als ambassadeur geven we elke deelnemer persoonlijke feedback waarmee je je inzending nog kan bijschaven. Je leert dus sowieso bij, of je nu wint of niet. Grijp je kans om je werk te tonen, en wie weet word jij wel ontdekt als hét jonge mediatalent van 2022.”

Wie dat jonge mediatalent precies is, wordt duidelijk op donderdag 6 oktober. Die avond rollen we de rode loper uit voor de uitreiking van de allereerste News City Academy Awards.  

De jonge nieuwsmakers die er tegen dan in geslaagd zijn om de jury te overtuigen, krijgen die dag de eerste News City Academy Award. Maar daarmee stopt het niet. De laureaten krijgen ook de kans om hun droomproject helemaal uit te werken, op kosten van DPG Media en voor het miljoenenpubliek van HLN, Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, het radionieuws van Q en Joe, Dag Allemaal... Met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers binnen News City. Jonge collega’s met naast Desna Lespinoy ook Jonas Decleer (sportjournalist HLN en VTM NIEUWS), Babette Defoort (HLN Showbizz), Jonas Lips (HLN TikTok) en Martijn Peters (wetenschapsexpert HLN en VTM NIEUWS) zetten hun schouders mee onder de News City Academy Awards.


KORT SAMENGEVAT:

  • De News City Academy Awards staan open voor alle jongeren van 18 tot 26 jaar
  • Er zijn 4 categorieën: video, tekst, podcast en een open categorie voor creativiteit in alle mogelijke vertelvormen
  • Insturen kan van vanaf vandaag tot 12 september via newscityacademyawards.be

News City is de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN en VTM NIEUWS, magazines als Dag Allemaal, Nina en Goed Gevoel & de radionieuwsredacties van o.a. Qmusic en Joe.


Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be