Doe mee aan de News City Academy Awards: ben jij de mediamaker van morgen?

Doe mee aan de News City Academy Awards: ben jij de mediamaker van morgen?

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Story image

Vanaf vandaag starten de inschrijvingen voor de derde editie van de News City Academy Awards. Jongeren tussen 18 en 26 jaar die graag schrijven, interviewen, filmen of content creëren kunnen hun mediawerk indienen. De drie winnaars van de News City Academy Awards krijgen elk een beurs van 2500 euro en begeleiding van de journalisten van News City om hun journalistiek project verder uit te werken.

Vanaf 22 maart tot 30 juni kan iedereen tussen 18 en 26 jaar een creatief, straf, origineel of verrassend mediaproduct insturen. Of het nu gaat om een (blog-)artikel, een podcast, een video of social content, elke vorm is toegelaten.

In december 2024 worden de winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen van de jury een News City Academy Award. Nadien krijgen ze de kans om een journalistiek project helemaal uit te werken op kosten van DPG Media, met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers,voor het miljoenenpubliek van HLN, VTM NIEUWS, het radionieuws van Qmusic en Joe, Dag Allemaal…

Drie ambassadeurs

Wetenschapsexpert HLN en VTM NIEUWS Martijn Peters, HLN TikTok-journalist Jonas Lips en consumentenexperte HLN en VTM NIEUWS Safia Yachou zetten dit jaar hun schouders onder de News City Academy Awards.

De ambassadeurs van de News City Academy Awards 2024: Martijn Peters, Safia Yachou en Jonas Lips
De ambassadeurs van de News City Academy Awards 2024: Martijn Peters, Safia Yachou en Jonas Lips

De winnaars van 2023 

In 2023 vielen Mikaela Pimentel, Maya Teughels, Emma Felix en Arne De Bleser in de prijzen. Zij maken momenteel nieuw mediawerk in samenwerking met collega’s van News City. 

De winnaars van de News City Academy Awards 2023: Maya Teughels, Mikaela Pimentel, Arne De Bleser en Emma Felix
De winnaars van de News City Academy Awards 2023: Maya Teughels, Mikaela Pimentel, Arne De Bleser en Emma Felix

News City is de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN en VTM NIEUWS, magazines als Dag Allemaal, Nina en Goed Gevoel en de radionieuwsredacties van o.a. Qmusic en Joe.  

Alle info over de inschrijvingen en de winnaars van vorig jaar vind je terug op https://www.newscityacademyawards.be/


Niet voor publicatie:

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De video kan je embedden via deze link: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/433150?auto_mute=true&auto_play=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be