Doe mee aan de News City Academy Awards: ben jij de mediamaker van morgen?

Doe mee aan de News City Academy Awards: ben jij de mediamaker van morgen?

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy Awards. Aanstormend nieuws- en mediatalent tussen 18 en 26 jaar kan mediawerk insturen, gaande van artikels, podcasts, video’s of social content. De drie winnaars van de News City Academy Awards krijgen elk een beurs van 2500 euro om een journalistiek project uit te werken samen met de journalisten van News City. 

Bekroning voor jonge mediamakers

Elk jong mediatalent kan vanaf 27 maart tot en met 30 juni een creatiefste, origineelste, strafste mediaproduct insturen. Dit in om het even welke vorm: audio, video, geschreven of crossmediaal…. 

Op donderdag 5 oktober  worden de winnaars van  de  News City Academy Awards bekendgemaakt . De drie jonge nieuwsmakers die er in geslaagd zijn om de jury te overtuigen, worden die dag in de bloemetjes gezet met een News City Academy Award. Daarnaast krijgen de laureaten ook de kans om een journalistiek project helemaal uit te werken, op kosten van DPG Media en voor het miljoenenpubliek van HLN, VTM NIEUWS, het radionieuws van Qmusic en Joe, Dag Allemaal... Met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers binnen News City.

Drie ambassadeurs

HLN Showbits-reporter Desna Lespinoy, HLN TikTok-journalist Jonas Lips en wetenschapsexpert HLN en VTM NIEUWS Martijn Peters zetten hun schouders mee onder de News City Academy Awards.

Story image

Alle info vind je terug op https://www.newscityacademyawards.be/


Niet voor publicatie:

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De trailer kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/365662?autoplay=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be