Skip to Content
Discovery Benelux en DPG Media breiden strategisch partnership uit

Discovery Benelux en DPG Media breiden strategisch partnership uit

Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat DPG Media vanaf 2021 de commercialisering van de lineaire zenders Discovery en TLC op zich zal nemen. Vanaf 1 januari breiden Discovery Benelux en DPG Media dit partnership uit met de commercialisering van twee nieuwe lineaire zenders: Eurosport en ID (Investigation Discovery).

De content van Eurosport zal bovendien niet enkel te zien zijn op het lineaire kanaal. Eurosport gaat ook een partnership aan met HLN, het grootste digitale nieuwsplatform van Vlaanderen. Dankzij dit partnership zullen de hoogtepunten van zowat alle grote sportwedstrijden in de vorm van korte samenvattings-clips te zien zijn op HLN.

DPG Media zal dus, bovenop de vier lineaire zenders, ook de shortform video content van Eurosport op HLN vermarkten.

De samenwerking tussen Discovery Benelux en DPG Media combineert de complementariteit van sterke lineaire zenders, het unieke karakter van internationale sportcontent en een commerciële strategie die vertrekt vanuit een video-ecosysteem waar on- & offline samen vermarkt worden.


Niet voor publicatie:
​Meer informatie via:

De logo’s van beide bedrijven en de boilerplate van Discovery Benelux zijn te downloaden via deze link: https://we.tl/t-rqSsLZfPfv

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be