Vier jonge journalisten winnen News City Academy Awards met aangrijpende en creatieve documentaires

Vier jonge journalisten winnen News City Academy Awards met aangrijpende en creatieve documentaires

Mikaela Pimentel (22), Maya Teughels (21), Emma Felix (21) en Arne De Bleser (22) krijgen de kans om hun volgende journalistiek droomproject te realiseren bij DPG Media

26 oktober 2023 - Mikaela Pimentel, Maya Teughels, Emma Felix en Arne De Bleser zijn de vier winnaars van de News City Academy Awards 2023. Ze overtuigden de jury met hun journalistieke en creatieve videoprojecten. De twintigers ontvingen hun awards donderdagavond tijdens het News City Café in het bijzijn van meer dan 250 journalisten. Met deze prijsuitreiking wil DPG Media aanstormend nieuws- en mediatalent bekronen. De winnaars krijgen de kans om een nieuw mediaproject uit te werken met ondersteuning van News City-journalisten en een beurs van 2.500 euro. 

De kersverse winnaars van de News City Academy Awards: Maya Teughels, Mikaela Pimentel, Arne De Bleser en Emma Felix
De kersverse winnaars van de News City Academy Awards: Maya Teughels, Mikaela Pimentel, Arne De Bleser en Emma Felix

Voor het tweede jaar op rij organiseert News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN/Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, de showbizzmagazines, de sportredactie en de radionieuwsredactie van Qmusic en JOE, de News City Academy Awards. Iedereen tussen 18 en 26 jaar kon zijn creatiefste, strafste of origineelste mediaproject insturen. Een jury van journalisten en hoofdredacteurs selecteerde vijftien finalisten. Zij waren donderdagavond aanwezig op de prijsuitreiking in Antwerpen. De drie awards gingen naar Mikaela Pimentel en Maya Teughels, Emma Felix en Arne De Bleser.

“We merkten bij de vorige editie al dat er veel jong mediatalent in Vlaanderen schuilt, en toch hebben de inzendingen dit jaar onze verwachtingen overtroffen,” vertelt Nicholas Lataire, directeur News City. “Uiteindelijk hebben we de verhalen gekozen die de grootste indruk hebben nagelaten. Het verhaal van Mikaela en Maya over Anne-Sophie heeft me diep geraakt en verdient een groot publiek, net als de boeiende docu van Emma en de knap gemaakte explainervideo van Arne.”  ​

“Mijn laatste brief”, documentaire van Mikaela Pimentel en Maya Teughels

Videofragmenten uit
Videofragmenten uit "Mijn laatste brief"

“Ik ga dood. Morgen, volgende week of over een aantal maanden. Geen idee. Ik ben bang, altijd.” Mikaela Pimentel (22, Sint-Martens-Latem) en Maya Teughels (21, Mechelen), beiden pas afgestudeerd als journalist aan Thomas More, brengen op een prachtige en serene manier het verhaal van Anne-Sophie. Zij is negentien en vecht al twee jaar tegen een uitgezaaide hersenstamtumor. Geen enkele behandeling kan haar nog genezen. De aangrijpende documentaire toont de kwetsbaarheid en kracht van Anne-Sophie en haar omgeving.

“Alopecia”, documentaire van Emma Felix

Videofragmenten uit “Alopecia”
Videofragmenten uit “Alopecia”

Emma Felix (21, Sint-Niklaas) is net afgestudeerd als journalist aan AP Hogeschool. Zij brengt de verhalen van 3 vrouwen die lijden aan alopecia, een grillige haarziekte met een grote mentale impact. 

“De geschiedenis van HLN” van Arne De Bleser

Videofragmenten uit “De geschiedenis van HLN”
Videofragmenten uit “De geschiedenis van HLN”

Arne De Bleser (22, Hombeek) is pas afgestudeerd in Grafische & Digitale Media bij AP Hogeschool. Hij duikt in de geschiedenis van Het Laatste Nieuws en HLN.be. Met de nodige humor en veel grafische elementen maakt hij er een luchtige en boeiende explainervideo van.

Droomproject realiseren

Naast de trofee en de eer krijgen de winnaars de kans om een nieuw journalistiek project uit te werken binnen de grootste nieuwsredactie van het land. Ze krijgen daarbij een beurs van 2.500 euro en de ondersteuning van journalisten van News City. Als hun project slaagt, wordt het ook gepubliceerd op HLN.

Nicholas Lataire: “We zijn benieuwd welke ideeën en verhalen Mikaela en Maya, Emma en Arne nog in petto hebben. Wij geloven alvast in hun talent en zullen hen op alle mogelijke manieren ondersteunen, zodat ze hun nieuwe project kunnen waarmaken.”

De drie winnende werken kan je hier volledig bekijken.


Niet voor publicatie:

Interesse in een interview met een van de winnaars? Contacteer ons.

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be