Skip to Content
De Kroongetuigen en De Ongelogen Waarheid winnen Belgian Podcast Award

De Kroongetuigen en De Ongelogen Waarheid winnen Belgian Podcast Award

Podcasts ‘De Kroongetuigen’ en ‘De Ongelogen Waarheid’ zijn in de prijzen gevallen tijdens de Belgian Podcast Awards. De Kroongetuigen, een podcast van HLN en VTM NIEUWS, werd verkozen tot beste podcast in de categorie Documentaire. Humo-podcast De Ongelogen Waarheid werd bekroond in de categorie Comedy.

De meest beluisterde HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’, gemaakt door Niels De Vos, Birgit Van Mol en Jeroen Wils, ontving een Belgian Podcast Award in de prestigieuze categorie Documentaire. De podcast is een herwerking van het VTM-programma De Kroongetuigen dat nu ook wordt heruitgezonden. In de documentairereeks wordt iedere aflevering een spraakmakend misdaaddossier uit de moderne Vlaamse geschiedenis belicht, op basis van getuigenverklaringen van de toenmalige speurders en betrokkenen. Vlaamse true crime op z’n best.

'De Kroongetuigen' won in de categorie Documentary op de Belgian Podcast Awards.
'De Kroongetuigen' won in de categorie Documentary op de Belgian Podcast Awards.

Humo-podcast ‘De Ongelogen Waarheid’ werd dan weer tot beste Belgische podcast verkozen in de categorie Comedy. In de podcast laat Clement Peerens, popkenner uit Antwerpen en het exploderende brein achter The Clement Peerens Explosition, al het hele jaar zijn licht schijnen op de muziekwereld. Trouwe luisteraars ontdekten in de podcast al dat Beyoncé reclame maakt voor peirdevet, David Bowie een fooraap is en hoe het kind van Natalia te wereld kwam.

Tijdens de tweede editie van de Belgian Podcast Awards werden in totaal 18 podcasts bekroond in evenveel verschillende categorieën (business, sport, comedy,…). De winnaars werden gekozen door enerzijds een vakjury, voorgezeten door Maarten Bovée, en anderzijds door de luisteraars. De uitreiking vond plaats in het DPG Media-gebouw in Antwerpen en was live te volgen via HLN.

Benieuwd naar de winnende DPG Media-podcasts?

Beluister De Kroongetuigen via deze link.
​De Ongelogen Waarheid kan je beluisteren via deze link.


Niet voor publicatie:

De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be