Skip to Content
Dany Verstraeten kiest meest memorabele Telefacts-reportages voor nieuwe online reeks

Dany Verstraeten kiest meest memorabele Telefacts-reportages voor nieuwe online reeks

De Keuze van Dany, exclusief in de HLN-app

Antwerpen, 9 juni 2022 - Morgen verschijnt de eerste aflevering van de vierdelige online reeks 'De Keuze van Dany' in de app van HLN. Daarin blikt nieuwsicoon Dany Verstraeten vier weken lang terug op de meest spraakmakende Telefacts-reportages van de afgelopen 30 jaar. 

Story image

Al sinds de start van Telefacts in 1990 maakt Telefacts geregeld de tongen los met opmerkelijke reportages en indrukwekkende onderzoeksjournalistiek. Meer dan 30 jaar later is het televisie-archief dan ook rijkgevuld met straffe documentaires en reportages die behoren tot het collectieve geheugen.

"We merken dat er bij de mensen heel wat nieuwsgierigheid bestaat naar reportages van vroeger”, vertelt Dany Verstraeten, die Telefacts tussen 1990 en 2006 presenteerde. “Daarom hebben we vier memorabele Telefacts-reportages uit ons archief gehaald die we opnieuw zullen aanbieden aan de kijker. We brengen die niet op de klassieke manier via ons televisiekanaal, maar wel op hln.be."

Dany Verstraeten kiest voor vier reportages die hem zijn bijgebleven en die na de uitzending behoorlijk wat stof deden opwaaien in Vlaanderen.

Zundays in Zillion

In de eerste aflevering selecteert Dany de twintig jaar oude reportage over de omstreden Antwerpse discotheek Zillion. De normen in de dancings blijken in de jaren 90 behoorlijk losgeslagen, wat zelfs uitmondt in pornoshows op de dansvloer. Met verborgen camera kan Telefacts dat wettelijk verboden spektakel aan het licht brengen.

In de cel bij Dutroux

In 2002 kan Telefacts-journalist Thomas Van Hemeledonck op bezoek gaan in de cel bij volksvijand nummer 1 Marc Dutroux. Met een kleine recorder neemt Van Hemeledonck het hele gesprek op. In de reportage hoor je een psychopaat aan het woord die vanuit de gevangenis nog altijd mensen probeert te manipuleren.

De verdwenen prinses Marie-Christine

In 1994 gaat Telefacts op bezoek bij prinses Marie-Christine, dochter van koning Leopold III en zijn tweede vrouw Lilian Baels. In 1981 breekt de prinses met de koninklijke familie en trekt naar het buitenland. In de reportage is Marie-Christine aanbeland in Los Angeles, waar ze geniet van de glitter en glamour. Met meer dan 1,7 miljoen kijkers is deze uitzending nog altijd het kijkcijferrecord van Telefacts.

De luxueuze leugen van Jean-Pierre Van Rossem

Met deze keuze neemt Dany je mee naar 1992. Een reportage over een van de meest spraakmakende Belgen van de afgelopen 50 jaar. De zogezegde beursgoeroe verbaasde vriend en vijand met zijn Moneytron, waarbij hij grenzeloze winsten garandeerde. Voor velen was hij een moderne Robin Hood. Maar die ballon werd doorprikt in deze Telefacts.

De Keuze van Dany, elke vrijdag in de app van HLN.

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]