Skip to Content
Brecht Decaestecker wordt de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws

Brecht Decaestecker wordt de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws

Brecht Decaestecker (40) wordt de nieuwe hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Sinds 2016 was hij hoofdredacteur digitaal bij VRT NWS. Hij keert terug naar DPG Media, het bedrijf waar hij voordien tien jaar aan de slag was. Zijn hoofdopdracht wordt het betalende aanbod van HLN - zowel digitaal als op papier - te versterken. Hij vervoegt daarmee de hoofdredactie van HLN met Dimitri Antonissen (HLN.be) en Frederik De Swaef (regio). Brecht Decaestecker start in januari 2020. 

Brecht Decaestecker:Ik heb bij de VRT veel kansen gekregen, onnoemelijk veel bijgeleerd en met fijne collega's kunnen samenwerken. Maar als je gevraagd wordt de grootste krant en nieuwssite van het land mee te mogen leiden, kan je geen neen zeggen. Het News City-project spreekt me sinds de oprichting anderhalf geleden al enorm aan en dit voelt dan ook als het juiste moment om terug te keren naar het bedrijf waar ik niets dan mooie herinneringen aan heb. Het betalende aanbod van Het Laatste Nieuws versterken is een even geweldige als plezante opdracht.”

“Brecht is één van de weinige mensen in Vlaanderen die oud genoeg is om te weten hoe je een krant moet maken maar ook jong genoeg om aan te voelen hoe je kwaliteitsjournalistiek in deze digitale wereld tot bij de Vlamingen brengt”, zegt Paul Daenen, directeur van News City. “Met de komst van Brecht heeft ons team van hoofdredacteurs er een topper bij en zijn we bijzonder goed gewapend om ons betalend aanbod te verstevigen, zodat abonnees dagelijks een sterk aanbod aan duiding, achtergrond en service kunnen verwachten. Populaire topkwaliteit op elk platform, papier en digitaal.”

Bio Brecht Decaestecker

Brecht Decaestecker stapte halfweg 2016 over van DPG Media, toen nog De Persgroep Publishing, naar de nieuwsdienst van de VRT. Hij ging er aan de slag als hoofdredacteur digitaal en werd ook hoofdredacteur van de verslaggevers binnenland en cultuur en de redactie JONG, waar het kinderjournaal Karrewiet en het jongerenplatform NWS.NWS.NWS. wordt gemaakt. Als hoofdredacteur digitaal begeleidde hij succesvol de transitie van de nieuwssite en -app deredactie.be naar het huidige VRTNWS.be.

Decaestecker werd in 1979 geboren in Roeselare. Hij begon zijn loopbaan als journalist bij de Krant van West-Vlaanderen. Later was hij twee jaar verslaggever bij Het Nieuwsblad. In 2006 ging hij aan de slag bij de krant De Morgen. Hij werd er nadien adjunct-hoofdredacteur en leidde daar ook de overgang naar een nieuwe nieuwssite en app met betaalmuur. Na een kort intermezzo als journalist bij Humo stapte hij over naar VRT NWS.

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]