Skip to Content
BLUAI wint Humo's Rock Rally 2022

BLUAI wint Humo's Rock Rally 2022

BLUAI heeft zonet, zondag 24 april, in Ancienne Belgique de 23ste editie van Humo’s Rock Rally gewonnen. De all-female band haalde het voor Meltheads en YACID. De publieksprijs werd gewonnen door Isaac Roux.

De vakjury, bestaande voor Humo uit journalisten Katia Vlerick, Jurgen Beckers, Frederick Vandromme en organisator Pascal Depreeuw aangevuld met Joost Zweegers (Novastar), Anne-Sophie Ooghe (High Hi), Philip Bosschaerts (Mintzkov en Glitterpaard), Eppo Janssen (Pukkelpop, Willy en Duyster) en Kurt Overbergh (Ancienne Belgique), kroonde BLUAI tot winnaar van een erg sterke en diverse editie. De jury roemde de wilskracht, eigenheid en podiumprésence van de band.

"Het was een finale van Humo’s Rock Rally waar de zegen van boven op rustte", vult Humo-hoofdredacteur Bart Vanegeren aan. “C’était vachement bien. En niet in het minst voor de winnaar, BLUAI.”

Met de overwinning sleept BLUAI een cheque ter waarde van 10.000 euro in de wacht en treedt de band in de voetsporen van onder anderen Meskerem Mees, Whispering Sons, School is Cool, Compact Disk Dummies, Goose, Das Pop en Novastar.

Bekijk een verslag van de finale en de livesets van de winnaars via rockrally.humo.be.


​Over de winnaars

BLUAI, ook bekend als Catherine Smet, is een singer-songwriter uit het Waasland, die in haar studentenkamer eigenhandig muziek begon op te nemen. Intussen verzamelde ze een hele band rond zich.

Isaac Roux is het singer-songwriterproject van Louis De Roo, waarin hij indiefolk vermengt met elektronische elementen. Verwacht je aan een warme minimalistische sound en een indrukwekkende vocal. In de zomer van 2021 zit hij in de studio met David Poltrock en stond hij al geprogrammeerd als support bij o.a. Absynthe Minded, Mooneye, Isbells en Portland.


Niet voor publicatie:
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be