Beleef de Ronde van Italië bij VTM, HLN en VTM NIEUWS: schrijft Remco Evenepoel de Giro achter zijn naam?

Beleef de Ronde van Italië bij VTM, HLN en VTM NIEUWS: schrijft Remco Evenepoel de Giro achter zijn naam?

De grandioze overwinning van Remco Evenepoel tijdens Luik-Bastenaken-Luik zindert nog na. Zullen zijn prestaties in de Giro d’Italia zijn concurrenten opnieuw ruimschoots overtreffen? Kan hij de roze trui veroveren en tot aan de eindmeet vasthouden? Voor het antwoord op die vraag zit je bij VTM, HLN en VTM NIEUWS de komende weken op de eerste rij. Wielerliefhebbers kunnen de prestaties van Remco in de Ronde van Italië zowel op tv, online en in de krant op de voet volgen bij de merken van DPG Media.

Voor het eerst in jaren is de Giro deels op de Vlaamse buis te zien, en wel bij VTM. Van zaterdag 6 mei tot dinsdag 9 mei zendt VTM de eerste vier ritten, van de openingsrit tot en met de eerste bergrit, live uit. Na die eerste cruciale etappes wordt de vorm van Evenepoel, die van zijn belangrijkste concurrenten én zijn kansen om de Giro op zijn naam te schrijven duidelijk. Maar ook voor de apotheose van de koers, met de beslissende rit* én met de slotrit op zondag 28 mei, zit de kijker bij VTM op de eerste rij. Michel Wuyts en Jan Bakelants zijn de vertrouwde commentatoren van dienst. Stijn Vlaeminck en Maxim Goethals zijn de journalisten ter plaatse.

Michiel Ameloot, hoofdredacteur sporthuis News City: “Door de fenomenale prestaties van Remco Evenepoel vorig jaar, is de Giro de ronde waar de Vlaamse wielerliefhebbers dit jaar misschien nog het meest naar uitkijken van allemaal. We zijn daarom bijzonder blij dat we die Giro dit jaar met VTM en HLN dichter bij de Vlaamse kijkers en lezers kunnen brengen. Onze commentatoren Michel Wuyts en Jan Bakelants en onze sportredactie staan te popelen om eraan te beginnen.”

Na de eerste vier ritten die live bij VTM te zien zijn, blijft VTM NIEUWS met Maxim Goethals dagelijks in het spoor van Remco. Ook bij HLN volgt de liefhebber de koers op de voet met de eerste beelden meteen na de etappe. Een dagelijkse  liveblog en analyses van Michel Wuyts en Jan Bakelants. Voor de grote ontknoping, met de beslissende rit* én de slotetappe,  keert de Giro dus terug live naar het VTM-scherm. Ook de HLN-podcast Wuyts & Vlaeminck blijft elke maandag op post tijdens de Giro. 

De Ronde van Italië is vanaf zaterdag 6 mei live te volgen bij VTM, HLN en VTM NIEUWS.


Niet voor publicatie:

*ter info: VTM kan in sublicentie met Eurosport de eerste vier ritten en de slotrit van de Giro D’Italia live uitzenden, en kan in de laatste week van de ronde de zesde ‘bepalende’ etappe kiezen. Mogelijk wordt dat de bergrit die op vrijdag 26 mei aankomt op de Tre Cime di Lavaredo ofwel de laatste tijdrit op zaterdag 27 mei.

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

Justine Van Hauwe Corporate Communication & Press Officer, DPG Media

 

Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be