Skip to Content
3 jonge mediamakers krijgen kans om hun journalistiek droomproject waar te maken

3 jonge mediamakers krijgen kans om hun journalistiek droomproject waar te maken

Demi Feron, Kevin Pierlé en Sam Van Herck winnen News City Academy Awards van DPG Media

Demi Feron (26), Kevin Pierlé (21) en Sam Van Herck (21) zijn de winnaars van de eerste editie van de News City Academy Awards. Met die prijs wil DPG Media beloftevolle journalistieke mediamakers bekronen en de kans geven om samen met ervaren journalisten een project uit te werken. De drie laureaten ontvingen gisteravond hun award tijdens het News City Café in het bijzijn van meer dan 250 journalisten.

De winnaars van de News City Academy Awards. v.l.n.r.: Kevin Pierlé, Sam Van Herck & Demi Feron
De winnaars van de News City Academy Awards. v.l.n.r.: Kevin Pierlé, Sam Van Herck & Demi Feron

In de categorie tekst won Demi Feron de News City Academy Award met #mentoo, een indringend artikel over mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. De jury prijst haar werk “omdat ze een zeer gevoelig onderwerp zeer genuanceerd en evenwichtig aanpakt.” 

Kevin Pierlé eindigde eerste in de categorie audio met zijn originele podcastreeks De Wikipodcast, waarin hij met een bekende Vlaming zijn of haar Wikipedia-pagina overloopt en checkt of alles wel klopt met de waarheid. “Soms is het zo erg dat zelfs het geboortejaar van mijn gasten op Wikipedia niet klopt”, vertelt Kevin die met zijn podcast op een heel frisse manier een belangrijke informatiebron factcheckt.

In de categorie video kaapte Sam Van Herck de News City Academy Award weg met Facnee, een videoproject over jongvolwassenen die nog kampen met acné. “Tijdens de opnames werd ik geraakt door de verhalen van mijn getuigen en hoe ze omgaan met onzekerheden,” vertelt Sam. Zelf hoopt ze ooit om een platform te creëren waar jongvolwassenen hun kwetsbare verhalen kunnen vertellen en zich gehoord kunnen voelen.

Naast de News City Academy Award en de eer, krijgen de drie winnaars ook de kans om hun journalistiek project uit te werken binnen de grootste nieuwsredactie van het land. Ze krijgen daarbij de ondersteuning van collega-journalisten van News City. Als hun project slaagt, wordt het ook gepubliceerd op HLN.

Nicholas Lataire, directeur News City, verwelkomt de drie jonge laureaten: “De drie winnaars van de News City Academy Awards bewijzen dat er heel veel talent zit in de nieuwe generatie van journalisten en mediamakers. Met hun inhoudelijke en vormelijke keuzes verrassen ze de lezer, kijker en luisteraar en daar kunnen we zelf ook veel van leren. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken.” 


Niet voor publicatie:

De foto uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.dpgmedia.be/

De bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
​ <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/332260?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Charlotte Sterkens Corporate Communication & Press Officer, DPG Media
Over DPG Media

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de press room van VTM

Klik hier voor de press room van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be